Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Verschil in front en surround speakermerk een probleem?


12 september, 2018, Categorie:

Hallo,

Ben op zoek naar een nieuwe home cinema set.

Wil nu alleen lossen componenten..

Nu heb ik voor front links en rechts 2 super goeie speakers staan..

Deze wil dan gaan gebruiken voor front links en front rechts..

Mijn vraag:

Is het dan een probleem wanneer ik de andere speakers van een ander merk aanschaf..??

Gaarne kundig advies hier over..!!

Groet, Jos….

Antwoorden

Hallo Jos, zorg dat je center speaker matcht met de fronts. De surroundgeluid geven alleen de effecten door en mogen gerust van een ander merk zijn.

Nee dat is geen probleem. Ik sluit mij aan bij mijn bovenbuurman, met het voorbehoud dat de gehele set in harmonie moet zijn. Dit moet je dus met je eigen oren gaan ervaren. Een goede winkel denkt ook graag mee om de perfecte match te maken tussen je huidige speakers en degenen die je nog aan gaat schaffen. Maak gebruik van die expertise 😉

Nee dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. ik heb zelf een processor. en 3 verschillende soorten en merken eindversterkers erop. De rear zijn jbl arena’s. en voor audiovector. de center was jbl maar ook vervangen door audiovector. misschien moet je wel een beetje met je gian spelen. maar das een kwestie van afstemmen. En vergeet niet. een center speaker is immers nooit het zelfde als een front speaker al komt hij uit het zelfde merk en serie. Ik draai bijvoorbeeld zonder subwoofer wegens ook goede front luidsprekers. De eindversterker op de front is dan wel een hele goede (ayre v5xe) was een densen b320+. Maar het scheelt gedoe met een subwoofer mocht je die nog niet hebben. En kunt aardig kwalitatief laag halen ten op zichte van een subwoofer.