Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Verlies van verbinding tussen tv en decoder?


6 november, 2014, Categorie:

hallo,

ik heb onlangs een smart tv LG 49UB820V gekocht en heb hem thuis aangesloten met een HDMI kabel op mijn ziggo decoder CISCO 8485DVB HD PVR. Dit werkte prima maar de volgende dag wilde de tv en de decoder geen verbinding maken. Met mijn vorige tv sprong hij automatisch op de juiste HDMI uitgang maar niet bij deze. Het maakt niet uit of ik eerst de tv aanzet en dan de decoder of andersom, contact word er niet gelegd. Uiteraard heb ik ook handmatig de tv op HDMI 1 gezet, waar de decoder op aangesloten zit maar weer geen beeld. Na wat stoeien ben ik erachter gekomen dat als ik de HDMI kabel lostrek en er weer instop dat de verbinding tot stand komt. Hoe kan ik zorgen dat dit automatisch gebeurt zonder elke keer de kabel los te moeten halen

alvast bedankt, groet michiel

Antwoorden

Hoi Michiel,

Check even de HDMI-instellingen van de decoder en de tv. Wat staat hier aangegeven, met name bij HDMI-CEC (of het controleren/bedienen van aangesloten apparaten)?

hallo martijn,

bedankt voor je snelle reactie. Als ik bij instellingen van zowel decoder als tv kijk kan ik niks vinden over HDMI-CEC of het controleren/bedienen van aangesloten apparaten… Ik zie slechts iets over de resolutie en beeldverhouding bij decoder..

heb je mischien een tip waar ik nog kan zoeken naar HDMI_CEC

Check even de handleiding want dit verschilt per apparaat. Het moet er echter opzitten. Lees ook ons artikel over HDMI-CEC.