Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vage trage voetbalbeelden?


10 mei, 2017, Categorie:

Onlangs heb ik een ultra 4K televisie LG43UH668v gekocht.  Zonder al te veel wijzigingen in de beeldinstellingen te hebben hoeven doen, heb ik goed beeld en goede kleuren bij digitale tv KPN + Netflix.  Alleen als ik een voetbalwedstrijd kijk, dan zijn de kleuren opeens erg vaag en traag.

De tv is 100 HZ, dus daar kan het niet aan liggen.

Welke instellingen op de tv moet ik wijzigen om goede voetbalbeelden en kleuren te krijgen?

 

 

Antwoorden

Dat ligt niet aan het aantal hertz van het paneel maar de pure verwerkingssnelheid. Dat is bij veel lcd tv’s nog niet super, en daarom worden zaken als TruMotion (van LG in dit geval) ontwikkeld. Hiermee worden er frames bij ‘verzonnen’ om zo de actie vloeiender te laten lopen. Je kunt proberen deze optie aan te zetten, te beginnen met de laagste instelling.

668 is een 50Hz panel. Kijk je wel HD?

Dat is raar. Het is toch een 100Hz tv? Ik heb deze tv daar speciaal voor gekocht. Staat in alle specificaties op meerdere sites over deze tv. Bij de Foka winkel zeiden ze dit ook en volgens mij staat het ook ergens op de doos of in de beschrijving.

Ik heb nu voetbalwedstrijden op HD gekeken en dan is het beeld opeens wel scherp. Alleen Fox sport is geen HD zender via mijn digitenne van KPN, dus heb hier nog niets aan. Baal hier echt van.

Ik ga nu even bij Fox sport uitzoeken of dat deze ook op een HD zender uitgezonden wordt.