Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

UPC mediabox i.c.m. Smart TV?


19 december, 2013, Categorie:

Ik heb in mijn woonkamer een Horizon mdiabox aangesloten op een Smasung LED TV. In mijn slaapkamer heb ik sinds kort een Samsung 6400 Smart TV aangesloten met een coax kabel op een oud model UPC mediabox. Deze box heeft geen HDMI aansluiting.

Nu is mij verteld dat ik om het digitale signaal te kunnen ontvangen een scartkabel moet gebruiken i.p.v. de coax kabel. Met deze laatste wordt alleen het analoge signaal doorgegeven is mij gezegd.

Vraag: is dit juist en 2) is het (los van wat UPC zelf zegt) aan te bevelen om ook op mijn slaapkmare een 2e horizon mediabox te installeren? Heeft iemand daar ervaring mee?

Antwoorden

Ik begrijp het niet helemaal, maar de SCART moet sowieso aan de mediabox gekoppeld worden dan. Als je de mediabox omzeilt door de coax te gebruiken dan mis je inderdaad de digitale kwaliteit. Ook doorsluizen van het signaal via coax blijft analoog. Dus, eigenlijk is het antwoord dan ja, dat klopt.

Je tweede vraag is voor mij wat lastiger aangezien ikzelf geen upc heb maar als jij de voordelen van de Horizon box ook op je slaapkamer wilt is het natuurlijk het overwegen waard.