Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ultra HDMI Kabel?


18 februari, 2017, Categorie:

Hoi allemaal,

Onlangs heb ik een Samsung UHD Tv aangeschaft. Prachtig ding natuurlijk, helemaal blij mee. Ik gebruik een Onkyo HT-S5805 receiver en die ondersteunt 4K. Nu ben ik van plan ook een UHD Blu-Ray speler aan te schaffen, Samsung heeft ook daarvoor een leuke actie momenteel.

Nu lees ik op deze website wat gedateerde stukjes over Ultra/2.0 HDMI kabels. Daarin staat o.a. dat Ultra/2.0 eigenlijk marketingpraat is. Als ik informeer bij de webshop waar ik de TV heb besteld, geven zij aan: “Om geen vertraging te krijgen bij de snelheid van beeldverwerking is het voor uw Ultra HD toestel van belang dat u ook een ULTRA HDMI kabel gebruikt .Ook voor de upscaling van FUll HD naar 4K.”

Mijn vraag is nu, moet ik nou een (relatief prijzige) ULTRA HDMI kabel kopen, of kan ik ook voor 4k gewoon bij de allekabels.nl’s van deze wereld een goedkoop kabeltje scoren?

Alvast bedankt voor de informatie!

Antwoorden

Laat ik voorop stellen dat een Ultra HDMI kabel niet bestaat, althans officieel niet. Wat je nodig hebt is een High Speed HDMI-kabel, maar dat zijn nagenoeg alle kabels die je koopt tegenwoordig. Elke kabel zou in principe perfect moeten werken, ook die van 10 euro. Wij hebben zelf prima ervaringen met de kabels van RU Connected, met name op het gebied van bouwkwaliteit (ze moeten wel lang meegaan).

Hoi Martijn,

Dank je voor de uitleg, daar kan ik wat mee :).

Groet, Floris!

Floris,

Kan niet helemaal akkoord gaan met Martijn er is wel degelijk verschil in soorten hdmi kabels .

Uit persoonlijke ervaring kan ik je meegeven dat lang niet altijd de duurdere kabels  de beste zijn.

Zorg ervoor dat je hdmi kabel 4K 2.0a certified zijn dwz  18gb/s kunnen doorsturen anders zou je wel eens  haperingen durven waarnemen  bij het afspelen van 4K HDR content. Allesbehalve leuk dus.

Met deze hdmi kabels heb ik positieve ervaringen niet duur en degelijk :

– https://www.amazon.co.uk/AmazonBasics-High-Speed-HDMI-2-0-Cable/dp/B014I8SSD0/ref=sr_1_7_m?s=electronics-accessories&ie=UTF8&qid=1487455583&sr=1-7&keywords=4k%2Bhdmi%2Bcable&th=1

Succes !

 

Maar, dat is toch hetzelfde als wat ik zeg?

Je moet een high speed hdmi-kabel hebben, dat is de officiële benaming. En ik zeg dat een dure kabel vaak zonde van het geld is. Volgens mij zijn we het eens.

Beide nogmaals dank. Waar het mij vooral om ging was dit ik mijzelf niet een kabel van 45 euro liet aansmeren terwijl dat niet nodig is. Heb nu in principe de goede kabels dus al in huis. Zal de amazon tip in overweging nemen, thanks. Groet, Floris.

Ja Martijn ,we zijn het eens alleen is high speed kabel een veel te vage term voor de leek net zoals hdcp 2.2 . Beter vind ik te specifieren want in mediamarkten en andere electrozaken is het willekeur troef net het Wilde Westen en op het net is het zeker niet beter. Zelf al een keer de verkeerde kabels gekocht vandaar. Nu een ezel stoot zich niet graag tweemaal…

groeten

Dat is waar, maar als fabrikanten zich aan de regels houden mogen ze alleen High Speed voeren op verpakkingen.