Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

UHD ontvangst vanaf satelliet?


20 januari, 2015, Categorie:

Ik heb een Dreambox8000 HD satellietontvanger met draaibare schotel. Verder heb ik onlangs een Samsung tv gekocht, UE65HU7500. Als ik deze satellietontvanger aansluit op deze tv, kan ik dan de schaarse UHD zenders gewoon ontvangen? Ik heb begrepen dat de vereiste decoder in de tv zit om UHD te ontvangen.

Antwoorden

Je zou de zenders moeten kunnen ontvangen maar de vraag is of de decoder dit signaal ook naar de tv kan doorsturen. Zit er bijvoorbeeld HDMI 2.0 op?

In de tv zit de benodigde decoder, niet in de dreambox.

Ja, maar voor het signaal is alsnog een decoder nodig in de Dreambox. Een huidige digitale tv-ontvanger kan voor zover ik weet ook geen 4K-signaal (gecodeerd) ontvangen.

De Samsung tv heeft een ingebouwde UHD sat ontvanger met de juiste decoder, in onze winkel demonstreren wij met SES ultra HD beelden, fantastische ontvangst, klanten lopen te kwijlen!

Misschien kun je het satsignaal van de dreambox doorlussen naar je tv zodat deze fta kan ontvangen en je dreambox de rest kan doorgeven. Anders 2 kabels gebruiken.

de “oudere” Ultra HD TV’s hebben niet de HEVC decoder noch HDMI 2.0, enkel de 1.4

Naar ik begrijp, dus een TV met wel het scherm-vermogen maar geen mogelijkheid het signaal van buiten daar te krijgen, dus.. degradeert naar een HD toestel.

Al die prachtige op=op aanbiedingen zijn dus nu al out-of-date.

Bij enkele winkels getracht informatie te krijgen, doch de kennis is tegen nul aan.

Alleen Samsung had afgelopen jaar (de H modellen) de juiste decoder aan boord, alle andere merken niet!!! Philips had een 4K toestel wat geen 4K kon afspelen, het moet niet gekker worden.

Klopt niet helemaal, Philips en Toshiba zijn de enige 2,  die niet de H265 codec hebben, overigens hebben alle nieuwe 2015/2016 modellen van alle merken deze codec wel! Mits het een UHD toestel betreft uiteraard…

Wij hebben de LG49UB850V-ZD daar zit een decoder in en 2.0 aansluiting voor de HDMI ingang met codec.

Ik gebruik twee kabels een in de TV voor rechtstreeks UHD onvangst en de andere kabel voor Canal Digtal op de Technisat satelliet ontvanger.

 

Een satelliet kabel op de LG tv voor UHD ontvangst de andere op de satelliet ontvanger.

 

Waarom UHD. Voorlopig geen uitzendingen. Een perfecte HD uitzending via Satelliet is

adembenemend mooi. UHD is naar mijn mening  niet zo belangrijk .

 

Ik heb ook een UE65HU7500 en deze aangesloten op internet en kan echte UHD films via Netflix ontvangen en heb bij de aankoop een aantal demo’s op de USB stick laten zetten. Dit in afwachting van een UHD satontvanger.

Ik heb een Samsung curve 8500 ik kijk via een schotel met een giga blue reciever nou zijn de nieuwe gigablue recievers uit 4K nou is mijn vraag of hier echt een verschil in zit

Wie kan mij hier informatie over geven

Over wat, graag een duidelijke vraag stellen, dan krijg je ook een goed antwoord!