Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Twijfel tussen LG OLED 55C6V Curved TV of de LG OLED 55E6V tv met vaste soundbar?


13 februari, 2017, Categorie:

Hallo,

Ik zit erg te twijfelen tussen deze 2 modellen. Wat ik belangrijk vind is dat deze tv’s wel 3D hebben. Allebei de TV’s hebben 1 nadeel.

– De 55C6V is een curved TV. Heeft dit daadwerkelijk toegevoegde waarde?

– De 55E6V tv zit een vaste soundbar op, en ik wil een losse soundbar kopen van Bose 300 soundbar. Deze Bose 300 heeft een superieur surround sound. Maar deze tv is een flatscreen en dat is dan weer een voordeel.

Er zijn wellicht meer mensen die deze twijfel hebben? Wat is de juiste keuze? Ik weet het niet.

Het verbaasd mij ook dat LG niet komt met een flatscreen die alles er op en eraan heeft, maar dan zonder die soundbar. Die soundbar  produceert geen  surround geluid

Wachten op de nieuwe modellen van 2017 heeft geen zin, want de nieuwe modellen hebben geen 3D ondersteuning meer.

Als iemand advies heeft, dan hoor ik dat heel graag?

 

Gr. Rob

 

 

 

 

Antwoorden

Hi Rob,

Ik denk even met je mee 🙂

Een curved TV kan een meerwaarde hebben. Het is wel een beetje afhankelijk van de maat EN de kijkafstand of je daadwerkelijk een meerwaarde ervaart. Dat zou je dus eigenlijk zelf eens moeten zien.

Als ik je bericht lees begrijp ik eigenlijk dat je het liefste een platte TV wilt hebben en daarop je nog aan te schaffen BOSE soundbar op aansluiten. Maar dan specifiek een LG. Dat heeft vermoed ik te maken met het feit dat je een tv wilt met een OLED paneel. Tja…lastig. Je moet dan kiezen wat je het belangrijkst vindt: de losse soundbar OF per se een echt platte TV. DE keuze is er dus niet. Je moet voor jezelf deze beslissing maken.Als je het los kan laten dat je per se een OLED paneel wilt, dan wordt het makkelijker natuurlijk.

Even relativerend: een echt luxeprobleem deze keuze natuurlijk 😉

 

 

Hoi Bart,

Goed dat je meedenkt. Natuurlijk is het een luxeprobleem, dat weet ik, maar ach! Ik spaar er voor om zo’n tv te kopen.

Het wordt zowiezo een LG met een OLED scherm 55 inch, daar ben ik helemaal over uit. Dat zijn zulke mooie schermen. Bij Samsung zijn de kleuren te hard en te fel. We zitten ongeveer 4,5 meter van de TV af.

M.b.t. de curved tv, ben ik op internet aan het zoeken en daar wordt eigenlijk afgeraden om een curved tv aan te schaffen. Er zijn meer nadelen dan voordelen. Wordt gezegd dat curved tv wel bij groter dan 65 inch interessant kan zijn. Maar niet onder de 65 inch.

Dan ga ik toch maar voor een flatscreen: klopt dat ik eigenlijk wel een platte tv wil en dan kom je eigenlijk uit op de LG OLED 55E 6V. Dan zit je wel met die vaste soundbar.

Of ik moet dan de soundbar van de LG tv uitzetten en de Bose soundbar aanzetten?

Dat is dan ook wat?

 

 

Waarom koop je geen 55B6V?

Omdat er op de 55B6V geen 3-D mogelijkheid is en dat is wel een vereiste.

Ik heb ook de E6V en neem de soundbar voor lief. Ik gebruik hem niet en het is niet anders, maar dat is het beste beeld. Ik heb ze beiden getest, vandaar.

Ok, dank je wel voor je reactie.

 

Beste Rob,

Ook ik ben  eigenaar van een E6 dus laat die curve gedachte  varen en geluid via de soundbar . Alleen zou ik meer problemen met de keuze van de soundbar  hebben. De Bose soundbar is zonder sub zie ik en is een 2.o aansluiting . In dit snel veranderd medialandschap ga je snel tegen de grenzen van je mogelijkheden lopen en is deze soundbar weinig futurproof.,(dts-x -atmos, 2.0a) Het zal je een hoop frustraties geven dus huiswerk op nieuw maken en op zoek naar ander en beter. Misschien een keer kijken bij de Samsung soundbar met atmos  of de nieuwe Sony soundbar ?

In ieder geval veel succes met je nieuwe aankoop en hopelijk niet te veel nieuwe kopzorgen.

 

grtz

Beste sir Oled,

Bedankt voor je reactie. Daar heb ik wel wat aan. Ik ga er over nadenken en het uitzoeken.

Ik weet niet zo goed wat de verschillen van dts of atmos is en wat dat inhoud? Daar moet ik inderdaad even huiswerk voor doen.

Gr. Rob

Rob,

Alles over Atmos en dts-x kun je vinden via deze link in normale taal :

– https://www.homecinemamagazine.nl/2015/07/dtsx-en-dts-neuralx-wat-is-het-en-hoe-werkt-het/

-https://www.homecinemamagazine.nl/2014/06/dolby-atmos-wat-het-en-hoe-werkt-het/

Nu zelf ben ik in het bezit van Yamaha 5600 soundbar met sub , prima geluid maar weinig futurproof ook slechts 2.0 hdmi daarom waarschuwik je en  overpeins goed je beslissing want ook ik had mijn huiswerk slecht gedaan maar er waren verzachtende omstandigheden. De specs van de Yamaha waren die tijde allesbehalve duidelijk.

De atmos en dts-x beleving zijn niet meer weg te denken uit een moderne huiskamer . Een zeer rijke toevoeging en pluspunt bij de audio codecs.

Succes

Grtz

Dank voor je reactie. Ik ga me er in verdiepen en zal de sites die je opgegeven hebt doornemen.  Ik kom er dan later op terug.

De Bose 300 is inderdaad zonder subwoofer en die moet je er apart bij kopen; dat weet ik. Wat ik me wel afvraag: de Bose 300 Soundtouch is sinds oktober 2016 op de markt; Dan zou je toch zeggen dat deze behoorlijk futureproof is, ook omdat iedereen zegt dat deze een veel beter geluid en meer mogelijkheden biedt dan de Sonos playbar die al 8 jaar op de markt is.

Maar, ik ga in eerste instantie de sites bekijken.

 

Grt.

Rob

Beste Rob,

Niet dus, slechts 1 povere hdmi aansluiting 2.0 geen a , geen sub en en relatief duur voor de geboden kwaliteit.

De meeste mensen laten zich leiden door de naam Bose klinkt goed dus zal het wel in orde zijn.

De Sonos soundbar is ook een goeie soundbar voor muziek maar ontbreekt alle codecs voor film weergave. Hoogst haalbare is Dolby Digital.

Best je oren laten luisteren en je niet laten overhalen door 1 of andere gladjanus die zijn verkoopcijfers moet laten opkrikken.

Dus heel veel huiswerk te doen maar geloof me het is het waard en je zal er voor beloond worden op het einde.

Standaard vereiste is minimum 4 Hdmi 2.a hdcp aansluitingen voor randapparatuur zo zit je safe voor de toekomst. ( 6 a 10 jaar.) Deze zijn meestal up te graden via firmware.

Succes !

Dank je wel voor je goede adviezen, ik ga op onderzoek uit.

Top!