Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TV uit standby zetten via een knop kan dit nog met OLED tv?


2 augustus, 2018, Categorie:

Enkele maanden na mijn aankoop van mijn LG CV7 55 inch OLED kwam ik tot de vaststelling dat die niet aanwezig is. Ik kwam dit te weten via mijn handelaar, staat niet vermeld in de handleiding en de hulplijn van LG wist dat ook niet. Volgens mijn handelaar mag ik hem  gerust in standby laten staan terwijl ik 3 weken in verlof ben. Klopt dit? TV is verbonden met het internet via een ethernet kabel en met een digirecorder van Telenet. Aldus is er altijd een minimum risico van bliksem inslag aanwezig of toch niet? Volgens mijn leverancier is dit risico verwaarloosbaar. Klopt dit?

Groetjes Ludo

Antwoorden

Alleen Loewe heeft een uit/aan knop. Ik zou alle kabels uit het toestel halen als ik 3 weken weg zou gaan. Reden van het ontbreken van deze knop, in stand-by kan toestel zich updaten.

Er zit geen aan- en uitknop op, omdat de TV als hij 4 uur arbeid verricht heeft in standby een programma gaat uitvoeren om het OLED-paneel weer in optimale vorm te brengen. De TV heeft zijn slaap zeg maar nodig. Zou er een uitknop op zitten en mensen die ook echt dagelijks gebruiken, dan zal de beeldkwaliteit al snel niet optimaal meer zijn.

Voor het energieverbruik heb je een harde uitschakelaar niet nodig, dat is in standby nog geen halve watt. Als je lang weg bent, kun je overwegen de stekker eruit te halen, niet nodig vanwege het energieverbruik, maar het zou je wellicht tegen blikseminslagen e.d. en andere veiligheidskwesties kunnen beschermen.

Mee eens

 

Juiste antwoord!