Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TV keuze voor kleine ruimte?


17 april, 2017, Categorie:

Welk TV systeem (Lcd-Led, OLED of QLED 55″-65″) is het meest geschikt voor een kleine ruimte van 150x350cm waarbij de TV in een 1m diepe en dus donkere nis komt te staan ?

Antwoorden

Oled in de bioscoopmodus, altijd goed. Qled geeft veel te veel licht, zeer onnatuurlijk.

Beste,

Ook weer moeilijk met de aangegeven informatie.

Elk systeem heeft zijn voor en nadelen.

Oleds zijn zeer goed maar nog altijd heel duur.

LED tv’s  hebben het dan lastiger met bleeding en zwart weergaves maar er zijn hele goeie modellen op.de markt aan scherpe prijzen.

Qleds zitten net onder de OLED qua prijs maar zijn ook relatief nieuw op.de.markt is kwestie van persoonlijke smaak.

Dus afwegen en vooral zelf gaan kijken en veel lezen wat het voor jouw wordt.

Mvg,

Bedankt voor beide reacties. Ik heb de afgelopen dagen heel veel gelezen.  Aangezien de TV straks in een donkere nis onder een schuin dak komt te staan met 2 personen die er, vanwege de nis, recht voor zitten, hoeven we geen rekening te houden met grijstinten als je zijdelings tegen het beeld aankijkt. Ik vermoedde dat de OLED TV’s, die tot voor kort een weergave van 700 nits hadden maar met de nieuwe modellen zelfs 1000 nits weergeven, geen probleem zijn voor een ruimte waar het vrij donker is.  De 1500-2000 nits van QLED TV’s heb ik, dacht ik, niet nodig en ik ben blij dat u dat bevestigd. Mocht ik desondanks iets over het hoofd zien dan hoor ik het graag. De aankoop is gepland in de komende herfst. Ons huis is nog in aanbouw.

Nu nog op zoek naar een 5.1 surround sound installatie voor deze zeer kleine maar knusse mini cinema. De bedrading voor een 5.1 systeem heb ik onzichtbaar voorbereid. Ik houd van goede kwaliteit en tips voor goede systemen zijn van harte welkom.

Nogmaals bedankt ! M.vr.gr.

Wim.