Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TV en Beamer via splitter op Onkyo AV receiver: “knipperende tv”?


16 juni, 2015, Categorie:

Ik heb een Phillips HD tv, een BenQ1070+HD beamer, een XS4all settopbox,en een Onkyo AVreciever. De settopbox is aangesloten op een HDMI kanaal vd Onkyo. Aangezien de Onkyo maar 1 HDMI uitgang heeft zit een splitter op de uitgaande HDMI kabel zodat het signaal verdeeld wordt naar de TV en beamer. Het beeld van de tv gaat knipperen op het moment dat de beamer ook aangesloten is op de Onkyo. (knipperen met de frequentie van ongeveer 15 seconden beeld, 15 seconden zwart.) het zelfde beeld wat dus ook op de beamer te zien is loopt wel door.
Ik heb al een andere tv geprobeerd, een andere versterker, een andere splitter, andere HDMI kabels. Het beeld blijft knipperen op de tv totdat ik de beamer uit de splitter trek. Dan werkt de tv wel goed.

Wie herkent dit probleem en heeft er een oplossing voor…………..

 

Bij voorbaat dank, Andy

Antwoorden

Volgens mij heeft dit met HDCP-bescherming te maken. Het is simpelweg niet toegestaan om dit te doen, volgens mij, en daarom moet je een receiver hebben die dit specifiek ondersteunt. Het ligt dus zoals ik het zie aan de communicatie die via HDMI verloopt en hier dus stoort.

Ter aanvulling, mijn oude beamer heb ik ook op de zelfde manier aangesloten, en dan heb ik geen problemen met de TV. Echter is dit geen full HD beamer. (HDready 720). Dus het probleem is alleen als ik een full HD beamer aansluit. Ik dacht eerst dat de beamer defect was, maar deze heb ik omgeruild tegen een ander nieuw exemplaar (zelfde merk model) en opnieuw gaat het tv beeld knipperen. Overigens is dit ‘knipperen’ niet consequent. Je kan er dus niet precies op rekenen wanneer het gaat gebeuren. Op het moment dat de HDMIkabel uit de beamer is dan werkt alles goed.

En nog een aanvulling: Tevens is een HT-PC (met Kodi geinstalleerd) aangesloten op de Onkyo. Het signaal van deze PC werkt wel goed naar zowel TV en beamer tegelijk. In fullHD.

Ik heb het hele probleem verkeerd uitgelegd. Het knipperen van de tv is alleen als de beamer uitgeschakeld is maar wel aangesloten. Op het moment dat de beamer EN de tv samen aanstaan is het knipperen vd TV over. Dank werkt alles goed. Dus beide apparaten aan dan werkt alles goed. Beamer uit, dan gaat de TV knipperen. Of de AVreciever aan of uit staat maakt niets uit.

Hmmm, dat maakt het niet makkelijker helaas. Ik denk echter toch dat het met de HDMI-protocollen en communicatie te maken heeft en dat je daar niet direct iets voor kunt aanpassen of wijzigen. Of, je zou het door een expert fysiek moeten laten nakijken.

Het probleem is opgelost. Wel een heel rare oplossing. Ik heb de baud rate vd beamer lager ingesteld. Dit stond op 118000, en staat nu op 56000. De tv knippert niet meer. Wat baud rate te maken heeft met het knipperen vd tv begrijp ik niet, maar het werkt wel

Ok, dat is heel apart inderdaad Maar, fijn dat het opgelost is!

Een antwoord toevoegen