Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe tuner instellen voor geluid op mijn tv?


18 augustus, 2015, Categorie:

Ik heb heb smart tv samsung tpe; jue32eh5300 met wifi en bekabeld met interactieve recorder ook samsung type; smt c7140 en ook een home cinema set die is al wat jaartjes oud maar zit alles op,digitaal scart ,coaxs en opties .Met mijn tuner wil ik nu ook dolbysuround luisteren via mijn tv,wat ik eerst altijd kon,nu met die digitale ”’toestanden ” krijg ik ut niet meer voor elkaar,alles na gelezen en online gekeken en ook op mijn smart tv adviezen hoe het zou moeten,en ook op mijn interactieve diens op tv, lukt dus niet helaas. Wat doe ik fout???

Groetjes Anja van Haaren

Antwoorden

Hoi Anja,

Hoe heb je het nu aangesloten? En beschikt de home cinema set niet over digitale aansluitingen? Wat je altijd kunt doen is de decoder analoog aansluiten (via scart oid) en vervolgens een virtueel surroundformaat kiezen (een surround modus) zodat je wel een ruimtelijk effect krijgt.

Hoi Martijn,ik heb nu geluid op mijn tuner en op mijn dvd speler, dolby en alles wat ik wil,maar geen beeld,,,nu heb ik geen idee hoe en wat het kan zijn want de dvd gaat automatisch op ”ex” en scart zit ook goed aan de tv en dvd speler . Ik had ineens  geluid omdat ik een coaxs ‘tulp’gekoppelt heb aan de dvd en  tuner. En inderdaad Martijn alsik een optisch koppel denk ik dat dat beter is,nu zit er zoveeeeel aan gekoppelt ik raak er van verdwaald,hihi. Nog bedankt nals je no ideeen hebt?? hoor ik ut graag.

Grtjs Anja