Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toestel om tikken, gekraak en ruis van cd’s te verwijderen?


12 juli, 2020, Categorie:

hallo,

ik heb veel cd’s met muziek van voor het magneetbanden tijdperk.( jaren 20-30-40). die cd’s staan meestal vol met gekraak, tikken en ruis( opgenomen van 78 toeren platen en/of acetates). kent iemand een toestel (GEEN COMPUTER PROGRAMMA OF IETS DERGELIJKS), maar een compleet zelfstandig werkend toestel.?

Antwoorden

Die “storingen” die je beschrijft komen zo te lezen toch niet door een bekraste cd of iets dergelijks, maar zijn onderdeel van de opnamen toch? In dat geval is er geen andere mogelijkheid dan een stukje software om dit te verhelpen. Dat kan simpelweg dan niet met een af ander exotisch apparaat 😉

 

hallo bart,

met een stukje software bedoel je toch geen computerprogramma of zo ?  ik heb geen computer of internet in mijn luisterruimte. ik gebruik nu de computer van mijn broer, maar die staat ergens anders opgesteld. ik speel alleen met fysieke  cd’s. het zijn inderdaad onderdelen van de soms meer dan 70 jaar oude opnames en sommige nog veel ouder.

Klopt Frans. Ik begrijp dat je niet de beschikking hebt over een computer, maar die is toch echt nodig om de door jou genoemde opnames met een computerprogramma te restaureren. Dat kan gewoon niet anders. Een laatste mogelijkheid die je dan hebt is dit uitbesteden aan een bedrijf die dit kan.

hallo bart,

bestaat er geen toestel dat dit kan doen zonder computer. vroeger bestonden die o.a. van SAE en KLH?

ik wil gewoon mijn platen fysiek spelen. niet via een computer.