Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Televisie met console in combinatie met opnemen?


2 december, 2014, Categorie:

Mijn vraag is de volgende.

 

Ik heb een televisie met ziggo console e in. daarnaast heb ik een bose dolby surround daarop aangesloten. nu wil ik graag ook tv programma’s opnemen, zoals dat bijv kan met een hd recorder. Hoe moet ik dat doen. Via ziggo begrijp dat het omslachtig is om een hd recorder aan te gaan sluiten, immers ik heb al een console om extra kastjes te voorkomen.

heeft iemand vor mij een simpel antwoord?

 

groet Ingrid

 

Antwoorden

Hoi Ingrid,

Je bedoel een decoder denk ik? 🙂 Een console is eigenlijk een spelcomputer.

Maar, het ligt aan de tv die je hebt. Je enige mogelijkheid is eigenlijk het aansluiten van een usb-harddisk. Sommige nieuwe tv’s ondersteunen dit waardoor je opnamen kunt maken. Check dus even goed de handleiding van je tv.

Hoi Martijn,

 

dank voor je antwoord. ik bedoel zo’n ziggo module die aan je tv zit. Ik weet niet of dat ook een decoder heet.

Ik zal i.i.g de gebruiksaanwijzing van de tv nakijken om te kijken of er meer mogelijkheden zijn. Ik denk als je wilt opnemen moet je altijd een soort harde schijf/recorder aansluiten. daarvoor had ik die cisco recorder aangeschaft. Maar ik krijg het niet voor elkaar. heb geprobeerd kaart uit de tv in de recorder te stoppen, geen succes, en kaartje in de tv en niets in de recorder werkt ook niet. Lijkt me niet logisch dat ik een tweede kaart nodig heb.

Contact gehad met helpdesk van ziggo, maar kon niet veel met het antwoord.

Op mijn andere tv heb ik gewoon de antenne in de recorder, coax van de tv naar de recorder en een hdmi. en dat werkt. en dan kaartje in de recorder. op die tv zit geen module.

 

ingrid