Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Synchronisatie beeld en geluid bij bluetoothspeakers?


5 juli, 2014, Categorie:

Ik had een set JBL jembe bluetoothspeakers besteld, de geluidskwaliteit was redelijk goed, maar bij live uitzendingen van tv op mijn laptop bleek het geluid niet synchroon te lopen met het beeld. Met name bij spraak is dat erg irritant, het bewegen van de lippen klopt niet met de spraak. Volgens JBL zit dat niet in de speakers. Ik heb ze inmiddels teruggestuurd en wil een nieuwe set speakers met subwoofer bestellen die via bluetooth aan te sluiten zijn. De vraag is nu, komt dit synchronisatie probleem altijd bij bluetooth verbinding voor, ik lees op internet veel problemen hier mee. Het is dus de bedoeling dat ze aangesloten worden op mijn laptop en dat ik op mijn laptop live tv kijk. Overigens deed het probleem zich niet voor bij films die vanaf cd/harde schijf werden afgespeeld.

Alvast bedankt voor de reactie

mvg

Rien

Antwoorden

Hoi Rien,

Helaas blijft dit een lastig probleem. Er is niet zomaar te zeggen of de ene Blu-ray speler daar wel of geen last van heeft. Het zit echter vaak in de routing en software/hardware van de bron. Ik denk eerlijk gezegd dat het in dit geval niet aan de speakers heeft gelegen aangezien content vanaf een harddisk wel synchroon loopt. Dus ik ben bang dat je dit probleem ook met een andere Bluetooth speaker gaat hebben, tenzij je met de laptop op een of andere manier een vertraging in kan stellen.

Hoi Martijn,

Het betreft voornamelijk livestreams waar bij gesproken wordt, maar goed we zien wel in ieder geval bedankt voor de reactie.

 

mvg

Rien

Eerste zin moest natuurlijk Bluetooth speaker zijn. Maar, erg vervelend.