Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Surround systeem met draadloze surround speakers?


29 april, 2016, Categorie:

Voor mijn surround systeem ben ik op zoek naar een oplossing waarbij de surround speakers draadloos zijn. De center speaker hoeft niet draadloos te zijn. Mijn frontspeakers zullen mijn huidige B&W CM8 S2 zijn. De subwoofer hoeft ook niet draadloos te zijn. Ik zoek deze oplossing puur zodat ik geen kabels hoef te leggen langs de zijkant van de kamer. Prijs maakt niet heel erg veel uit (<3000 euro voor surround, center en subwoofer), ben vooral op zoek naar het mooiste surround geluid.

Antwoorden

Als je nog even geduld hebt kun je wachten op de HEOS avr. Daarbij kun je twee HEOS speakers draadloos als achterluidsprekers gebruiken en gewoon je eigen speakers als bekabeld front-speakers, en zo ook sub en center. Ik weet niet wanneer dat apparaat op de markt komt, maar houd www.denon-hifi.nl/nl/heos in de gaten dan merk je het vanzelf.

Inderdaad is Heos een oplossing. Er zijn ook accessoires, bijvoorbeeld van Marmitek, om draadloos te gaan. Echter, ik adviseer nog altijd kabels te gebruiken als het ook maar even mogelijk is.