Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Surround systeem aansluiten op tv met interactieve tvbox t-mobile?


23 mei, 2017, Categorie:

Voorheen hadden wij via een coaxkabel onze cinemaset van Philips aangesloten zitten op onze Sony Bravia tv. Via een HDMI kabel hadden wij onze Playstation 3 aangesloten zitten op onze tv. Onze cinemaset zat via audiokabeltjes aangesloten aan de Playstation. Op deze manier hadden wij een prima geluid van de tv over onze cinemaset.

Sinds gister zitten wij aangesloten via digitale tv middels een interactieve tvbox van T-Mobilethuis. Ik had de kabels van de cinemaset laten zitten zoals ze eerst zaten en de tv met een HDMI kabel aangesloten op de interactieve tv box. Maar het geluid kwam niet meer via onze cinemaset. Ik heb de coaxkabel vervangen voor een HDMI kabel tussen de cinemaset en de tv, maar nog steeds geen geluid via de set.

Hoe moeten we dit weer goed krijgen, zodat we het geluid weer over onze cinemaset krijgen ipv via de speakers van de tv?

Antwoorden

Beste,

Met een optische kabel verbinden tussen tv en cinema set als dat mogelijk is. Daarna via instellingen tv audio optisch aanklikken dan zou dat in principe weer moeten werken.

Misschien zijn er nog wel andere mogelijkheden maar dat is dan werk voor de echte audiospecialisten op deze site !

Hopelijk werkt dit en succes !

 

Mvg,