Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Surround receiver maakt geoptimaliseerde instelling van HMDI ingang op de TV (Game mode / Film mode) onmogelijk?


22 december, 2017, Categorie:

Mijn Sony 4k tv kan ik per HDMI ingang instellen op Game of Film mode. Op de input van de PS4 heb ik Game mode ingesteld, want dit is ideaal vanwege de lage input lag, maar het beeld wordt zichtbaar minder fraai. Op de input van de DVD speler heb ik Film mode, vanwege de zachtere kleuren en fraaier beeld.

Nu wil ik een surround receiver kopen. Alle HDMI input komt dan op de receiver binnen, maar er is maar 1 HDMI uitgang. Die gaat in de TV, maar op welke mode moet ik die dan zetten? NB nu komen PS4 en DVD via de receiver allemaal via dezelfde HDMI ingang op mijn TV binnen. Zet ik die op Game mode dan worden films lelijk, zet ik m op Film mode dan vertraagt dat de games.

De mode van de HDMI ingang telkens aanpassen is praktisch gezien geen optie, dat vereist een reset van de TV, dat duur minuten en is nogal bewerkelijk.

Graag advies of en hoe dit is op te lossen met zo’n receiver ertussen.

 

Antwoorden

Dat van het resetten vind ik apart. Als het goed is kun je gewoon schakelen tussen beeldmodi, zelfs binnen een enkele seconde. Ik zou daar nog eens even induiken.

Een andere optie is de apparatuur op tv aan te sluiten en vanuit de tv een HDMI ARC-verbinding naar de receiver te leggen. Of, de apparatuur middels een audiokabel op de receiver aan te sluiten.

Dus die ARC functie regelt de optimale instelling van de TV afhankelijk van het bronsignaal? Maar stel je dan op de receiver in dat je een lage input lag in je tv wilt als het bronsignaal de PS4 is, en zachte kleurtinten als het bronsignaal de DVD speler is?