Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Subwoofer van home cinema set is amper te horen/voelen?


13 augustus, 2014, Categorie:

Hallo,

 

Heb reeds een home cinema set gekocht. Het betreft de lg hb45e. Nu heb ik alles via het boekje aangesloten, speakers werken perfect alleen de subwoofer is echt amper te horen. Na alle goede verhalen en ondanks de uitgereikte EISA-award voor deze set heb ikzelf nog steeds niet de goede diepe bas ervaring gehad.

Om dit probleem op te kunnen lossen heb ik al uren het internet afgezocht voor oplossingen, maar nog steeds zonder resultaat.. ben benieuwd of iemand anders ook dit probleem heeft gehad of dat ik gewoon pech heb met de subwoofer. Na alle goede verhalen van lg zelf en ook anderen die deze set hebben aangeschaft moet een goede bas er wel in zitten zou je zeggen?

Alles via het boekje ingesteld en aangesloten, maar alles tevergeefs..

Hoop dat iemand me uit de brand kan helpen om mijn subwoofer te laten fungeren zoals het zou moeten horen!

Reacties worden gewaardeerd!!

Dijkstra

Antwoorden

Het is lastig om hier een oplossing voor te geven aangezien je eigenlijk alleen met de beperkte instellingen van de set aan de slag kunt. Waarschijnlijk zit er een bass-instelling op waarmee je het subwoofer-niveau op kunt schroeven maar de kans is groot dat je dit al geprobeerd hebt.

Je zou echter nog kunnen proberen de subwoofer te verplaatsen. De plaats van de speaker heeft namelijk veel invloed op de audio-ervaring. Meer hierover lees je in ons artikel over de subwoofer van je home cinema systeem plaatsen.

Hallo Martijn,

Bedankt voor je snelle reactie. Heb inderdaad de bass-instellingen al op maximaal staan en dit geeft echter ook geen harde bass. Ik denk dat ik het maar met deze subwoofer moet doen. Zou het misschien als laatste kans aan de bekabeling kunnen liggen? Of heeft dit geen invloed? Heb de subwoofer inderdaad al meerdere keren verplaatst, maar ook dit helpt niet. Ben ten einde raad!

 

 

Nee, aan de bekabeling kan het niet liggen helaas. Ik ben bang dat het een eigenschap van de set is.

Ik denk dat het aan de subwoofer zelf licht en een zwaarder type moet proberen dus ik zou een keer naar een bcc of een mediamarkt of zoiets gaan en moet gaan kijken of je een zwaarder type los kan kopen want als je hem al of max hebt gezet licht het echt aan de subwoofer en als je echt het diepe bas geluid wild voelen dan kom je uit bij een Bose en misschien een harman kardon.

Wel even goed inlezen want dat kan niet bij een dergelijke set. Daar kun je geen losse subwoofer bijkopen. Die sets zijn helemaal afgesteld op de speakers.