Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify Connect “ziet” Yamaha Receiver niet in het netwerk?


28 mei, 2014, Categorie:

Hallo,

Ik heb al tijden het probleem dat ik Spotify Connect niet aan de praat krijg met mijn Yamaha rx-v575 receiver.

De receiver heeft de spotify update en is bekabeld verbonden met mijn Experia V9 modem/router.

Ik heb Spotify Premium en het spotify speaker-symbooltje is groen omdat mijn Samsung S4 telefoon wel mijn tablet en mijn vrouw’s gsm ziet. Ik kan dus deze apparaten wel aansturen.

Mijn receiver doet het keurig op Internet-radio, dus verbinding is er, ik zie echter de receiver niet staan in de lijst beschikbare apparaten op mijn S4.

Is er nog een geheimzinnige instelling in Experiabox die ik moet uitvoeren?

 

Bvd, Marco

 

 

Antwoorden

Beste Marco,

Ik ken helaas de Experia box niet goed genoeg om daar iets over te zeggen maar wordt de receiver door de andere apparaten ook niet gezien? Dan lijkt het inderdaad een instelling van de receiver of de Experia box.

Ik heb zelf ook een zo’n probleem met mijn yamaha rx-s600. i-net radio werkt en status van de receiver zegt ook verbonden.

Maar op de een of andere manier als ik spotify open en op het luidsprekertje druk zie ik de de playstation4 en niet de reciever..Dit houd in dat als ik spotify wil streamen ik altijd de ps4 ook aan moet zetten..

Heb kpn en een switch gebruikt. utp kabel van router gaat in switch en vanuit daar 1 utp kabel naar knp kastje en 1 in de receiver.

 

alvast bedankt.

Tom