Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify app niet beschikbaar op nieuwe generatie Samsung smart tv’s!?


5 februari, 2016, Categorie:

Net een nieuwe Samsung smart UHD tv aangeschaft type UE50JU6870U.

Nu blijkt dat ondanks de reclame, die Samsung hiervoor op hun site maakt, dat er geen Spotify app. op draait!

Terwijl hun vorige generatie tv’s hier wel van voorzien was.

Kennelijk is het Tizen OS, dat draait op de JU generatie tv’s de boosdoener. Heel bizar omdat dit OS al in januari 2015 door Samsung is aangekondigd, maar kennelijk door weinige externe softwareontwikkelaars wordt ondersteund.

Schande voor Samsung en Spotify om hun gebruikers zo in de kou te laten staan!

Antwoorden

Schande dat jullie dit nieuws noemen!! Hebben jullie bewijzen dat niet zo is????

Nou volgens mij niet

Ik begrijp dit antwoord niet (als reactie op mijn opmerking dat Spotify niet draait op Samsung smart tv’s met het Tizen OS).

Komt omdat Tizen OS niet een al te groot aandeel heeft. Daarnaast spreek je over een Smart Tv. Er zijn hier meerdere platformen voor in de race waarbij niet voor elke een ontwikkeling (momenteel) plaatsvindt. Geef het wat wat en hopelijk komt het nog.

Tizen draait op alle nieuwe Samsung tv’s uit de JU serie, t.w.

 • Samsung JS9500
 • Samsung JS9000
 • Samsung JS8500
 • Samsung JS8000
 • Samsung JS7000
 • Samsung JU7500
 • Samsung JU7000 / JU7100
 • Samsung JU6800
 • Samsung JU6700
 • Samsung JU6600
 • Samsung JU6500
 • Samsung JU6400
 • Samsung J6300
 • Samsung J6200
 • Samsung J5500

En aangezien Samsung marktleider is op het gebied van smart tv’s mag je toch veronderstellen dat de marktleider op het gebied van muziekdiensten zijnde Spotify daar z’n grootste prioriteit legt.

Ruim een jaar na de release van het Tizen OS is er nog geen app beschikbaar en Spotify doet ook geen enkele uitspraak of en wanneer iets beschikbaar komt.

De moraal van dit verhaal is dat toekomstige Samsung kopers (van de JU series) moeten weten dat als zij een premium abonnement hebben op Spotify dit (tot nu toe) een onmogelijke combinatie is.

Hier hetzelfde probleem. nieuwe tv aangeschaft van Samsung de JS 9500 en ook hier geen Spotify op mogelijk. Gewoon te triest voor woorden.

Goed dat ik dit nu lees…. dat wordt dus geen Samsung voor mij, was al niet mijn merk en zat het nooit worden.

 

Heb mijn samsung JU TV al 3/4 kwart jaar en nog steeds geen oplossing voor spotify. Als ik dit van tevoren had geweten dan had ik samsung links laten liggen.

 

Dus toekomstige Samsung tv kopers LAAT DE MODELLEN VAN SAMSUNG UIT 2015 LINKS LIGGEN AUB. Laat Samsung eerst maar met een oplossing komen!!!!

Ratten zijn het!!! Hier het zelfde! Geef je een klein vermogen uit aan een Samsung TV, zit je vast aan Tizen! Geen spotify, Schandalig!!!

Ging er blind van uit dat spotify als app beschikbaar zou zijn op nieuwe samsung smart tv. Niet dus. Dus als dit belanrijk is geen Samsung aans haffen maar elders kijken. Alsof kpn geen fox sport meer aanbiedt. Belachelijk.

Voor allen die het probleem van de missende Spotify app op Samsung belachelijk vinden en de Engelse taal machtig zijn, zien hier 18 pagina’s ellende:

https://community.spotify.com/t5/Other-Partners-Windows-Phone-etc/Samsung-2015-Smart-TV/td-p/1164815

Spotify heeft wel gewerkt op mijn Samsung-tv van 2015. Maar sinds kort niet meer

werkt gewoon op mijn samsung ue46es6710 van 5 jaar oud! Maar desondanks n waardeloos smart systeem van samsung

Ben het met iedereen eens dat de “smart”functie bij Samsung hèèèl weinig inhoudt. Verbinden met internet met een minimaal aantal apps.

Ik had er genoeg van en heb een mediabox van de laatste generatie aangeschaft. Draait onder Android OS met een Kodi om allerlei (gratis) sites binnen te halen. Te bestellen met draadloos toetsenbord voor minder dan € 100,=. Werkt als een trein.

Bestel info o.a. hier: http://www.lightinthebox.com/amlogic-s912-tv-box-h96-pro-2gb-16gb-android-6-0-tv-box-octa-core-wifi-ap6330-2-4ghz-5-8ghz-bt4-0_p5315437.html?prm=1.5.1.1

 

Review (Engels): https://www.youtube.com/watch?v=oQS0yKS7Y7w

 

Ik lees in dit artikel (uit oktober) dat het probleem is opgelost. Klopt dat?

http://www.theverge.com/2016/10/21/13356672/spotify-smart-tv-samsung-controls

Ik dacht de Samsung tv te gebruiken voor spotify maar dus niet gezien de software

Ik gebruik nu spotify op mijn de tablet dan heb je gelijk een mooi display.

Via wifi of hoofd tel naar versterker ingang

 

Ondertussen heeft Samsung aangekondigd te stoppen met de Spotify app 😠😠😠

Ik kan je uit de droom helpen, ik heb een UHD scherm van Samsung uit 2014 en ook daar gaat ie er morgen van af, enorm balen want als er nou iets leuk is aan een Smart TV dan is het voor mij echt die Spotify app wel die er op zo’n scherm echt heel vet uitziet en het ook heel goed doet. Leuk om aan te zetten als je bezoek of eters hebt. Ik baal als een stekker. Ik heb een OPPO Blu Ray speler en daar zit behalve een You Tube App ook een Tidal App op, dus ik hoop maar dat Spotify naar OPPO overstapt. Dat wordt voorlopig dus even rommelen met snoertjes en draden, enorm balen.

Troost je. Op Philips smart tv’s werkt Spotify ook niet meer

sinds vandaag niet meer op mijm uhd7200 👎

ongelofelijk nooit meer een samsung!