Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe Spotify afspelen over Home cinema set?


14 maart, 2014, Categorie:

Voor een vriend van mij ben ik zijn elektronica aan het instellen. Wat me tot op heden niet lukt is om spotify van zijn telefoon (draadloos) op de HCS af te spelen. Dit zou moeten kunnen via Bluetooth, maar heb het liever via internet (vanwege meer bereik en stabielere verbinding). Daarnaast wil ik ook spotify van de laptop via HCS (draadloos) afspelen.

Ik heb al veel research gedaan op internet, maar zie door de bomen het bos even niet meer. Hopelijk kan iemand hier me kort en krachtig aangeven wat ik nog moet doen. Moet de HCS via wifi verbonden worden ipv bedraad, moet ik op bepaalde apparaten eerst nog apps/programma’s installeren voordat hij kan wat ik wil? Moet ik hiervoor een betaald Spotifyaccount hebben?

 

Graag hoor ik het, hieronder de gegevens van de apparaten. Dank alvast voor de reactie!

 

Modem van Ziggo (zorgt o.a. voor al het internet in huis)

TV: Samsung UE40F6400 (bedraad internet)

Home Cinema Set: Samsung HT-FS5200 (bedraad internet), via hdmi aan TV gekoppeld

Telefoon: Samsung Galaxy S4 mini (wifi)

Laptop van aantal jaar oud, internet via wifi

Gratis account spotify

Antwoorden

Er zijn een aantal mogelijkheden om Spotify over de luidsprekers van de set af te spelen;

– Bluetooth: Dit wil je liever niet maar is de meest eenvoudige manier. Als de set niet over Bluetooth beschikt kun je een adapter kopen om het te laten werken.
– Zoeken naar de Spotify-app op je Smart tv. Als het goed is is deze beschikbaar maar dan speel je dus muziek af via je tv en niet de mobiele apparaten.
– Met Apple producten: Gebruik een AirPlay Express om muziek van de Spotify app (op computer of mobiel apparaat) richting de home cinema set te streamen.
– Installer AirFoil en koppel een ontvanger (pc, laptop, tablet, etc.) aan je home cinema set. Je kunt dan van je mobiele apparaat of laptop naar deze ontvanger streamen en audio via de speakers weergeven.
– Gebruik een accessoire zoals de Sitecom Wirless Music Streamer om audio naar je set te streamen.

Hopelijk kun je hier iets mee!

Dank voor je snelle reactie! Omdat je er niet op ingaat, ga ik er dus vanuit dat het niet uitmaakt of ik de HCS bedraad of draadloos heb aangesloten? Ik twijfelde hierover omdat je nogal eens tegenkomt dat apparaten op hetzelfde wifinetwerk moeten zijn aangesloten, of bedoelen ze hier gewoon hetzelfde netwerk (bedraad of draadloos)?

 

Ik ga eerst eens kijken in hoeverre de bluetoothvariant naar behoren werkt, scheelt een hoop gedoe als dit werkt. Zal alleen geen directe oplossing voor de laptop zijn, die heeft geen bluetooth (dus minimaal adapter hiervoor nodig?).

Je geeft specifiek een programma aan voor Appleproducten. Ik heb echter een androidtelefoon. Bovendien alles van Samsung. Is het hiermee niet mogelijk om media te streamen (spotify of op telefoon aanwezig)?

De Sitecom Streamer lijkt een goede oplossing om via de laptop spotify naar de HCS te krijgen. Alleen een extra adapter. Geen oplossing voor telefoon toch?

Nee, dat maakt inderdaad niet uit. Als hij maar gekoppeld is met het internet en dus je thuisnetwerk.

Voor Bluetooth heb je minimaal een adapter nodig om het te ontvangen en dus een adapter als je laptop er niet over beschikt.

Het programma Airfoil is ook beschikbaar voor Windows. Daarmee zou je wellicht iets kunnen doen.

Inderdaad, zoals ik het zie gaat de USB in de laptop en het andere deel wordt met de set gekoppeld. Een smartphone kan dan niet aangesloten worden.