Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tv’s en spiegels?


6 juni, 2016, Categorie:

Beste homecinemamagazine,

Ik ben zoekende naar een nieuwe tv. De techniek is flink vooruit gegaan. Denk aan 4K, SUHD, HDR, Dolbyvision etc. Maar wat mij echt tegenvalt aan elke tv is dat ze allemaal spiegels zijn. Geen enkele tv heeft meer een matscherm. En dan kan je de beste techniek er in bouwen en net als bij oled het donkerte zwart zien, maar het enige dat je ziet is jezelf en je omgeving. En daar moet je bij LG dan een paar duizend euro voor betalen. Voor een spiegel!

Is het voor de volgende generatie tv voor 2017 te verwachten dat men eindelijk weer eens de tv gaan aanbieden met een mat scherm?

Gr. Richard

Antwoorden

Nee Richard, want dat gaat ten koste van het contrast. Alle fabrikanten gebruiken dezelfde schermtechniek. Een paar jaar geleden had Sony goede matte schermen maar helaas, die worden niet meer gemaakt. Dus voor het beste beeld: verduisteren!

Denk het niet.

Audiofreak gaf het antwoord al. In de winkel is er trouwens een overdaad aan licht, uit alle hoeken. Sommige fabrikanten hebben het geprobeerd, maar zwart weergeven kan alleen op een glossy scherm. Weet ook niet waarom. Mat neigt altijd naar grijs.

Het is nu eenmaal zo dat lampen, en ramen, een lichtbron zijn, maar dat is een TV ook.

Daarom zijn demo’s van HDR/Dolby in verduisterde ruimtes met donkere muren. Maar wat licht kan thuis niet zoveel kwaad. Invalshoek TOV kijker/TV is ook belangrijk. Zelf moet ik overdag tot vroeg in de avond het raam achter mij verduisteren, het raam aan de zij muur niet.

Bespaart ook op je energierekening…

 

 

 

 

 

Bedankt voor jullie reactie!

Zal de reflectie moeten gaan accepteren!