Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Soundbar via HDMI ARC/Toslink lukt niet?


2 februari, 2019, Categorie:

Voor mijn tv, een philips 55POS9002/12 een Soundbar gekocht, de JBL Bar Studio.

Aangesloten via HDMI Arc. Perfect, gaat automatisch aan of uit samen met de tv. Echter na ongeveer 15 minuten loopt de synchronisatie tussen beeld en geluid niet meer goed. Verder valt het geluid zo nu en en dan weg. Eerst voor een halve tel, gaandeweg steeds langer.

Alle instellingen van de tv uitgeprobeerd,  andere HDMI kabel, andere HDMI poort. Helaas, zonder resultaat. Ten einde raad de soundbar aangesloten via een Toslink kabel.

Direct begon het geluid weer voor een halve tel weg te vallen.

Klantenservice van JBl weet ook geen oplossing.

Iemand een idee?

Antwoorden

Beste,

Het probleem ligt na wat opzoekwerk bij de implementatie van de arc bij de oled . Iedere fabrikant maakt daar zijn eigen interpretatie van ,dus een algemene standaard is nog ver zoek. Dit zorgt voor soms irritante en frustrerende gevallen zoals deze . In dit specifiek geval hebt u de beste oplossing zelf gekozen  de toslink of optische  aansluiting.

Zoals ik en ook andere collega’s  al veel malen hebt geopperd met arc het werkt of het werkt niet … iets er tussen is er helaas niet.

Sterkte !

Mvg,

Zoals vaak bij Philips, vreemde klachten! Software is het grootste probleem bij TP VISION. Al jaren sukkelen ze, monteurs weten het ook niet meer. Nieuw moederbord erin, nieuwe klachten. Probeer of je van je tv af kunt komen want een oplossing is niet in zicht!