Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Soundbar vertraagt Wi-Fi?


13 oktober, 2019, Categorie:

Ik heb een LG tv (50UM7450PLA) en daarop aangesloten een LG soundbar HS7 LAS750M middels een optische kabel. Deze combi werkt prima. Echter als ik nu op mijn mobiel via Wi-Fi iets wil bekijken of downloaden dan gaat dat zeeeeer traag. Op het moment dat ik mijn tv uit zet, is de Wi-Fi snelheid weer normaal.

Als ik alléén de tv aan heb en géén soundbar dan is de Wi-Fi snelheid ook normaal. Wel heb ik op mijn mobiel de LG TV Plus app geïnstalleerd die via de Wi-Fi gaat.

Enig een idee hoe dat komt en vooral wat ik er aan kan doen om tijdens tv kijken toch normale Wi-Fi snelheid te hebben?

Antwoorden

Beste Alexander,

Wanneer de soundbar de enige is die de audio weergeeft is de Wi-Fi van de soundbar niet nodig.

Schakel de Wi-Fi functie van de soundbar uit, maar misschien is een reset (soundbar) ook mogelijk, waarschijnlijk is de reset ook mogelijk via het verwijderen van de stroom, terwijl de soundbar aanstaat.

Succes gewenst

Beste Ferdi,

Ik heb op de soundbar de OPTICAL geactiveerd, wordt ook in de soundbar getoond. Heb het ook via HDMI ARC geprobeerd en Bluetooth, beide met eveneens een trage Wi-Fi.

Geen idee hoe ik de Wi-Fi van de soundbar uit zou kunnen schakelen, maar ik ben ‘m van de stroom afgehaald en weer aangezet. Nog stteds trage Wi-Fi.

Heb gezocht naar de handleiding maar deze wordt door Google niet gevonden.

Maar waarschijnlijk kunnen de instellingen van de sounbar gewijzigd worden via een browser (Google Chrome)

Het klinkt vreemd, maar waarschijnlijk staat er ergens in de handleiding http(s)://192.168.178.1 of iets dergelijks.

Wat ook mogelijk is dat het Wi-Fi kanaal (te veel gebruikers (buren)) van het modem gewijzigd moet worden, dit adres staat meestal onder het modem, als je zeker weet dat de internetsnelheid ruim voldoende is. Je kunt dit met app’s controleren.

Pas op, wanneer je het kanaal wijzigt, schrijf (wachtwoord en gebruikersnaam) op wat er nodig is om weer verbinding te maken met Wi-Fi

Een fijne avond gewenst

 

Beste Ferdi,

Dank voor je reactie. De handleiding is er wel, zie: https://www.lg.com/nl/ondersteuning/ondersteuning-product/lg-HS7-LAS750M

Ik begrijp nog niet hoe ik dat via de browser kan doen, maar ik ga zoeken.

Mbt de Wi-Fi van buren, ed. dat zou natuurlijk ook kunnen, maar het blijft me vreemd voorkomen. Ook dat ga ik uitzoeken.

Mvg,

Ed

Beste Ed,

Als je bijvoorbeeld deze https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer app installeert wordt het zichtbaar, hoeveel het Wi-Fi signaal onderdrukt wordt, waardoor het lijkt dat de snelheid minder wordt.

Hier http://www.internetsnelheid-testen.nl/internetsnelheid-verbeteren-wifi-routertips/ wordt het duidelijk uitgelegd.

69 pagina’s handleiding LG moest zich schamen, tot mijn verbazing stond er niets over de door jouw genoemde problemen. LG is beslist geen slecht merk, Zuid-Korea was ook de eerste met 1 betaalbare auto met 5 jaar garantie. Het resetten naar de fabrieksinstellingen (als het überhaupt mogelijk is) werkt alleen als de stroom verwijderd wordt als het apparaat aanstaat. Maar waarschijnlijk is de oorzaak van een trage Wi-Fi, dat het Wi-Fi signaal gestoord wordt door iets anders wat in de buurt staat van de soundbar.

Elektromagnetische velden (ook zichtbaar licht of 4G netwerk etc.etc.) worden veroorzaakt ook door stroom niet alleen een magneet. Dus als de Wi-Fi antenne van de soundbar gestoord wordt door bijvoorbeeld de (220 Volt) tafelcontactdoos, de stroom kun je niet voelen, maar de magnetische velden worden niet tegenhouden door wat over de koperdraad gaat, een vermindeing van de ontvangst kan ook ontstaan door de magneet, die onderandere ook in een luidspreker zit.

Als het Wi-Fi signaal gestoord wordt, gebruikt de soundbar veel Wi-Fi signaal waardoor de snelheid afneemt.

Met vriendelijke groet

Ik heb met optische kabels de LG tv en de Sangean tuner via een splitter optisch verbonden met de Soundbar.

Alles werkt nu naar volle tevredenheid en met de bijgeleverde AB van de optische switch kan ik simpel tussen tv en radio wisselen.