Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Soundbar van het jaar?


12 januari, 2017, Categorie:

Als eigenaar van de YAMAHA ysp 5600 stel ik me toch wel enkel vragen bij die titel . Na het lezen van enkele lovende reviews had ik besloten overgaan tot aankoop. Eerlijk is eerlijk , het geluid afhankelijk van de bron is meestal heel goed gedetailleerd en overdonderend. Maar met enkel twee 1 hdmi out en 1 hdmi  2.0 is de soundbar weinig future proof. Het gebrek aan ondersteuning van hdr in dit snel veranderend homecinema landschap maakt deze Yammy een dure miskoop. In een ideale opstelling met vierkante kamer is het misschien mogelijk  om het geluid achter je te laten horen   maar dit is mij  nog niet echt gelukt en na het lezen van verschillende forums ben ik niet de enige. Daar doet de Samsung Atmos Soundbar een veel betere job en ondanks de beperking van 2 hdmi ingangen zijn ze wel volledig hdmi 2.2 ondersteunt met hdr. De Yammy hangt te veel met haken ogen aan elkaar die zijn dure prijs niet rechtvaardigen en verdient zijn titel onterecht. Voor de weinigen die twijfelen afwachten zou ik zeggen er zijn meer futurproof soundbars op komst die minder prijzig zullen zijn en een even goeie indruk zullen nalaten.

Antwoorden

Ik begrijp dat je er wat problemen mee hebt en ik ben het met je eens wat betreft de ondersteuning van nieuwe hdmi-versies, etc. Het artikel met de beste soundbar van het jaar is echter een keuze van de lezers van Hifi.nl. Dat is niet onbelangrijk, en ik denk ook met name door de geluidskwaliteit.

Je hebt hem in een winkel toch gezien en gehoord?

Normaal sluit je de randapparatuur aan op je tv, via 1 hdmi kabel gaat dan alles wat geluid geeft naar de soundbar. Zo is toch alles futureproof of zie ik dat verkeerd.

 

De HDMI 1 out is 2.0 geen 2.0 a wat betekend geen HDR ondersteuning enkel 4k zelfde geldt voor de HDMI 1 in resterende ingangen zijn 1.4  dus wat betreft randapparatuur met slechts 1hdmi uitgang geen HDR ondersteuning dan bedoel ik bv NVIDIA shield of Xbox one s . Bekijk de website maar eens van Yamaha Ysp 5600 naar de specs vindt enkel HDCP 2.2 terug and that’s it zonder verdere verwijzingen . Winkel van hetzelfde geluid na test ok en overtuigend alhoewel ik meer van het product wist dan de verkoper . Dus misschien dat Yamaha betere en duidelijke specs  meegeeft om verwarring te voorkomen. Maar Soundbar van het jaar met dergelijke blunder : Onverdiend !