Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Soundbar Sony: SONY HT-NT5 VS SONY HT-CT800?


21 juni, 2017, Categorie:

Goedemiddag,

Ik heb een vraag omtrent twee soundbars van Sony. De Sony HT-NT5 en de Sony HT-CT800, tussen deze twee twijfel ik.

Ik vraag me af wat de verschillen zijn tussen beide soundbars. Enkele verschillen die me al opvielen waren dat de NT5 400 Watt (tegenover 350 Watt) en High Res Audio heeft (tegenover niet).

Wanneer de verschillen er zijn, hoor ik ook graag in hoeverre dat impact heeft. Ik vond het namelijk zelf lastig te beoordelen.

Ik hoor graag van je!

Hartelijke groeten,

Bas

Antwoorden

In ons overzicht van de Sony 2017 soundbars vind je al een aantal verschillen, en bovendien hebben we de HT-NT5 uitgebreid getest dus daar kun je al aardig wat advies uithalen.

Hoi Martijn,

Bedankt voor je bericht! Deze had ik inderdaad al gezien. Ik vraag me nog wel het één en ander af.

De audiokwaliteit die de HT-NT5 biedt, is deze daadwerkelijk een meerwaarde tegenover de HT-CT800?

Geeft High Res Audio en de kleine speakertjes aan de voorkant van de HT-NT5 net wat meer (betere audio) op het gebied van het afspelen van 4K Ultra HD Bluray (HDR) discs? Ervaar je het verschil? Ik zag dat er als pluspunt stond van de HT-NT5: ‘Prachtig geluid voor het afspelen van muziek’, geldt dit ook voor films?

Ik hoor graag van je! Alvast bedankt.

Hartelijke groeten,

Bas

 

 

Ik ben vreselijk benieuwd welke het is geworden want sta eigenlijk voor de zelfde keuze.

groetjes,

Ada

Ga ook eens luisteren naar de Canton modellen, die klinken muzikaal gezien vreselijk beter als de Sony modellen. Daar zit weinig muzikaliteit in, ik vindt ze erg vlak klinken. Canton DM9 zonder sub klinkt al beter als een model met sub, zelfs de kleine DM5 is een toppertje.

De Sony HT-CT800 heeft één groot voordeel: meerder HDMI-ingangen. Dat is zeldzaam. Hij is echter niet meer verkrijgbaar. Kent er iemand een soundbar met subwoofer met minstens 3 HDMI-ingangen? Thanks. Marc.

Beste,

Om in het zelfde merk te blijven de sony HT-S5000 heeft die drie ingangen , wat aan de dure kant maar toch een prima geluid.

Mvg,