Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Soundbar Philips HTL9100 aansluiten?


31 maart, 2014, Categorie:

Hallo, ik heb net een Philips Soundbar HTL9100 gekocht en wil deze aansluiten. Mijn systeem bestaat uit een Decoder van Ziggo (Samsung DCB H360R), TV (Philips 37PFL7603D, nb deze heeft geen digitale optische ingang) en een Playstation 3. Ik krijg dit echter niet werkbaar. Het lukt me wel om de decoder aan te sluiten via HDMI op de TV en de decoder via de digitale optische kabel op de soundbar. Dat werkt perfect. Echter, hoe sluit ik nu mijn PS3 aan? Via HDMI op de TV lukt me gek genoeg niet. Ik heb nu mijn PS3 aangesloten via een AV component kabel op de TV, maar dan heb ik uiteraard geen geluid via de soundbar, dit gaat dan via de TV.

Kan iemand mij verder helpen? Alvast bedankt,

Martin Roelink

 

 

 

Antwoorden

Waarom lukt de PS3 via HDMI op de tv niet? Wat krijg je te zien? Het kan zijn dat je de PS3 in de instellingen eerst op uitvoer via HDMI moet zetten. Vervolgens sluit je deze aan via HDMI en zou je beeld moeten krijgen.

Qua audio is het afhankelijk van de aansluitingen van de soundbar. Als deze over digitale audio-ingangen beschikt sluit je daar de PS3 op aan. Als deze over een HDMI-ingang beschikt kun je de PS3 ook via HDMI aan de soundbar koppelen en het beeld via de HDMI-uitgang naar de tv laten doorsturen door de soundbar.

Bedankt voor de vlotte reactie.

PS3 via HDMI op de TV lukt me niet. Ik krijg een zwart beeld. Vreemd, want het lukt wel als ik de PS3 aansluit via HDMI op de monitor van mijn PC. Ik heb daarom een component kabel gebruikt voor verbinding tussen PS3 en TV, daarmee krijg ik wel beeld op mijn TV. Ik kan dan inderdaad de video-instellingen wijzigen en HDMI selecteren, maar dan lukt het nog steeds niet. Daarom wil ik vooralsnog de component kabel blijven gebruiken voor het beeld. Maar dan heb ik geen geluid. Als ik een HDMI verbinding maak tussen mijn PS3 en TV of tussen mijn PS3 en Soundbar, dan heb ik in beide gevallen geen geluid (nb. zowel mijn TV als mijn Soundbar hebben HDMI, dus in theorie zou dit moeten werken).

Het is om gek van te worden…

Ik ben benieuwd of er suggesties zijn.

Toch lijkt het me een instelling dan. Qua HDMI op tv en geen beeld; check even exact wat de HDMI-uitvoer van de PS3 is. Mogelijk is het een resolutie of framerate die niet door de tv ondersteund wordt.

Qua geluid; ook dat zou inderdaad gewoon moeten werken maar kan anders ingesteld worden. Het kan zijn dat qua audio er nog een instelling op bijvoorbeeld optisch of analoog uit staat.