Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Soundbar gaat vanzelf uit en aan?


18 november, 2016, Categorie:

Hallo ik heb een vraag over mijn LG soundbar type NB2540. Ik heb sindskort een nieuwe tv omdat mijn LG smart tv stuk is gegaan. Ik heb daarvoor in de plaats een Philips smart tv gekocht. Sindsdien ondervind ik problemen met mijn soundbar. Mijn soundbar gaat automatisch na ongeveer 10 minuten uit en gaat na ongeveer 3 minuten daarna weer aan. Dit is sinds een paar dagen, Ik zoek me suf maar ik kom er niet uit, wellicht kan iemand mij hier verder helpen?! Ter info mijn LG soundbar is op mijn PHILIPS tv Aangesloten via een ‘optische kabel’.

Ik ondervond ook problemen met het installeren van de televisie. Ik had de tv ontvanger aangesloten op HDMI kanaal 1 in de TV echter na 4 uur lang proberen er geluid uit te krijgen (zowel uit de tv als soundbar) had ik de hdmi kabel eruit gehaalt en in kanaal 3 gestopt waarna er eindelijk meteen geluid uit kwam. Ik zet daarbij mijn vraagtekens waarom ik geen geluid krijg als ik mijn tv ontvanger aansluit om kanaal 1, is dat normaal?!

Antwoorden

Het eerste probleem vind ik vrij apart want dan kan niet aan de tv liggen. Of het signaal moet ineens stoppen na 10 minuten maar dat lijkt me sterk. Staat er geen instelling aan voor energiebesparing of automatisch uitschakelen toevallig?

Nee, dat is niet normaal. Maar, het kan zijn dat Philips hier een instelling voor heeft. Check even goed hoe de tv bij audio uitsturen ingesteld staat.

Instellingen voor energie besparing ga ik even naar kijken. Maar het rare is ook dat het geluid het wel heeft gedaan de eerste paar dagen.

De instellingen van mijn luidsprekers van mijn tv die staan op uit, als ik die aan zet hoor ik dubbel. Er zijn 3 opties dat is uit, aan en EasyLink automatisch starten. EasyLink kan ik niet selecteren dan krijg ik de melding; Er kan niet naar het audiosysteem worden geschakeld.  De TV luidsprekers zijn in gebruik. Maar ik kan maar 1 optie kiezen dus dat is luidsprekers van de tv uit of EasyLink maar zodra ik EasyLink pak dan geeft hij die melding. Dus hoe zet ik dan men luidsprekers uit van mijn tv zodat EasyLink wel mijn audiosysteem pakt. De indeling voor audio-uitvoer staat op ‘Meerkanaals’. Vertraging audio-uitvoer staat nu op uit die had ik op aan dus even kijken nu of dat iets veranderd.

Ik zie nu dat EasyLink werkt via HDMI-CEC aansluiting en die aansluiting zit niet op mijn soundbar. Vandaar dat EasyLink niet werkt…

ik heb de eco-mode uit gezet maar dat veranderd niks aan het probleem helaas. Ik nu de timer voor automatisch uitschakelen op 0 gezet. Dus nu maar kijken of dat helpt.