Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Soundbar Canton DM 90.2 en bluray speler?


24 maart, 2014, Categorie:

Ik ben op zoek naar een vervanger voor mijn blurayspeler Panasonic DMP-BD 80. Zowel beeld- als geluidskwaliteit vind ik absolute vereisten. Voor dat geluid ben ik gebonden aan een Canton DM 90.2, waarbij ik gebruik maak van de digitale optische geluidsingang.  Nu vraag ik me af welke blurayspelers in die configuratie garant staan voor de beste geluidskwaliteit, vooral bij het afspelen van cd’s (zowel mono als stere-opnames) en natuurlijk ook bij de weergave van blurayschijven (voornamelijk opera).

Antwoorden

Je bent dus op zoek naar een stand-alone Blu-ray speler?

Het is een beetje afhankelijk van het budget natuurlijk. Er zijn veel goede spelers voor zowel audio als video te vinden, bijvoorbeeld de Marantz UD7007. Daar betaal je echter wel voor.

Wil je iets minder uitgeven dan kun je ook bij Panasonic terecht, bijvoorbeeld voor de DMP-BDT330.

Martijn, bedankt voor je snelle antwoord.

Je antwoord impliceert eigenlijk mijn dilemma. Ik ben wel bereid iets meer te betalen, maar dan zou ik toch wel zeker willen zijn dat de extra uitgave “rendeert”.  Kan men er m.a.w. vanop aan dat de Marantz UD 7007 een betere geluidskwaliteit garandeert dan pakweg de DMP-BDT330 of BDT500 van Panasonic, in de wetenschap dat ik de speler enkel digitaal (optisch of coaxiaal) kan verbinden met de Canton DM 90.2. Overigens beluister ik voornamelijk opera-opnames op cd uit de jaren 1950-1960, waarvan de kwaliteit niet altijd even schitterend is (soms stereo, nog vaak mono). Zijn er trouwens in het duurdere segment nog interessante alternatieven?Overigens verkeert mijn huidige Panasonic DMP-BD80 nog in goede gezondheid en hij levert naar mijn oordeel nog altijd prima beeldkwaliteit. Aan vervanging denk ik dus enkel, als de geluidskwaliteit in de vermelde omstandigheden voor duidelijke verbetering vatbaar is … in dat geval, ja dan zal ik zeker tot een aankoop overgaan. Voor je professionele en onafhankelijke advies ben ik dus echt wel dankbaar.

Met vriendelijke groeten uit België
Arnout

 

 

Beste Arnout,

Simpel gezegd; nee. Dit is namelijk ook afhankelijk van de speaker die gebruikt wordt. Of jij daarmee het verschil gaat horen durf ik niet te zeggen. Ik kan voor mezelf spreken dat ik het verschil tussen een Marantz Blu-ray speler en een Panasonic Blu-ray speler wel hoor icm B&W speakers. Het is maar net wat je gewend bent natuurlijk. 

Kijkend naar wat je luistert en wat je nu gewend bent denk ik dat een nieuwe speler van een Samsung of Panasonic voldoende biedt. In ieder geval qua beeldkwaliteit ga je er op vooruit.  Qua geluidskwaliteit kan ik niet garanderen dat het verschil groot genoeg is voor je.

In het duurdere segment zijn er zeker alternatieven, onder meer van Yamaha, Oppo en Denon.

Beste Martijn

Hartelijk dank voor het duidelijke antwoord !

 

Met vriendelijke groeten

Arnout