Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

soundbar aansluiten op receiver?


28 oktober, 2013, Categorie:

Beste,

 

Ik wil een receiver kopen met een soundbar. Kan ik de soundbar dan via hdmi aansluiten op de receiver zodat de receiver gebruikt maakt van het geleuid van de soundbar(bv voor radio). Alle soundbars kan je tegenwoordig zo op je tv aansluiten maar ik wil er graag een receiver tussen plaatsen dus. Ik had al wat geprobeerd met een soundbar zonder hdmi op een receiver maar dit werkte dus niet.

Bedankt!

gr Michael

Antwoorden

Je hebt dan eigenlijk twee receivers/versterkers. Zowel de receiver als de soundbar houdt zich bezig met het ontvangen van signalen en weergeven. Of je het zo aan kan sluiten durf ik dan ook niet te zeggen. Ik denk dat je wellicht middels een audiokabel moet werken (als de soundbar dit ondersteunt) want audio gaat niet via HDMI maar wordt door de speaker van de soundbar weergegeven.

Ja maar als ik dus een soundbar met ARC aansluit op mijn receiver die ook een ARC poort heeft kan het dan wel? en dan gewoon de tv via hdmi aansluit. Wat dus inhoud dat als de receiver aanstaat, ik het tv geluid over de soundbar kan laten lopen. maar ik de receiver dus ook als stand-alone met alleen de soundbar kan gebruiken voor bv radio?

Klinkt logisch maar ik denk niet dat het als ARC gezien wordt. Ik heb het eerlijk gezegd nooit geprobeerd maar het lijkt me sterk, al klinkt het wel logisch. Dat zul je moeten testen of iemand moet het toevallig weten.