Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony soundbar en panasonic TV koppelen?


26 december, 2015, Categorie:

Ik heb de sony soundbar gekocht, type HT RT5, ik ben voornemens om de Panasonic 4K TV aan te schaffen type 50CX800. Ik las op het internet een recensie dat beide apparaten slecht communiceren met elkaar. Is dat mogelijk of hebben we hier te maken met een maandagochtendmodel? Hoor graag

Antwoorden

Panasonic communiceert met ieder apparaat goed, alleen de soundbars van Sony linken niet altijd lekker via HDMI. Om het beter te laten werken is het advies een HDMI via ARC- CEC en dan als extra een optische kabel ertussen, dan heb je bediening en zeker geluid.

 

Oke, dank je wel voor je reactie.

Wat is HDMI via ARC – CEC? Heeft de Panasonic en de Sonysoundbar deze optie?

De sony soundbar heeft HD-decoders aan boord voor Dolby True HD en DTS HD Master. Wordt dit gewoon nog ontvangen via HDMI ARC-CEC/optische kabel?

Hoor graag en alvast bedankt voor de reactie

HDMI ARC = HDMI Audio Return Channel, op je tv en soundbar zit een hdmi aansluiting waar ARC bij staat, sluit je de tv en soundbar aan op deze ingang dan wordt het een bedieningscombinatie.

Je kunt dan met de afstandsbediening je tv en soundbar bedienen, het tv geluid wordt uitgeschakeld en gaat via de soundbar. Deze bediening wordt CEC genoemd, consumer electronic control, een afspraak tussen fabrikanten wereldwijd. Maar omdat het geluid bij Sony niet altijd goed doorkomt adviseer ik een optische kabel extra aan te sluiten.

Zorg wel dat in je tv: Viera Link aanstaat en bij Sony de link ook aanstaat (deze vindt je in het instel menu)

Hoe zet je alles aan: Druk bij Panasonic op de apps knop en ga naar Viera Link, selecteer daar de speaker en de soundbar gaat aan.