Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony + Sony is beter?


28 november, 2017, Categorie:

Ik heb een Marantz 1604 en wil graag een upgrade doen van mijn complete set. Te beginnen met de receiver.

Ik heb een Sony 4k Android TV en een Playstation 4 Pro. Omdat de STR-DN1080 receiver goede reviews krijgt én het een Sony is lijkt mij dit de meest logische “compatible” keuze, niet? Alles van Sony moet immers goed met elkaar communiceren toch?

Toch heb enige twijfel. Zo zat ik ook naar de DENON AVR-X3300W of de nieuwe X2400H te kijken.

Belangrijkste punt vind ik dat de receiver mijn PS4 PRO goed ondersteund.

Ik kijk heel graag films maar die zijn meestal 5.1 en DTS. Ik vermoed dat ik uiteindelijk ook nieuwe speakers wil om het plaatje weer compleet te maken.

Je merkt het al. Ik ben geen audiofiel en ben snel tevreden maar goed (surround) geluid in films vind ik erg belangrijk!

Lang verhaal kort. Denken jullie dat ik met de Sony receiver de juiste keus maak of beter voor een van de DENONs kan gaan?

Alvast bedankt!

Antwoorden

Zowel de receivers van Denon als Sony zullen prima (samen)werken met je PS4 pro. Zelf zou ik mijn keuze niet laten afhangen op basis van compatibiliteit in dit specifieke geval. Kijk naar andere dingen die voor jou belangrijk zijn: bijvoorbeeld de aansluitmogelijkheden, maar wellicht ook de prijs. Ga eens langs bij een goede winkel. Probeer je favorieten, kijk naar de mogelijkheden, vertrouw op je oren etc. etc.

Succes!

Helaas wordt door  Sony bij mijn huidige STR-DN850 versterker de app niet meer ondersteund. Na drie jaar….!  waardoor mijn versterker een prehistorisch model is geworden. Neem dit even mee in je besluit, er wordt veelal geadverteerd met app compabiliteit maar als een fabrikant besluit dit niet meer te ondersteunen dan kun je er niks meer mee…ik ben nu aan het kijken naar een merk en zal in ieder geval nooit meer een Sony apparaat aanschaffen. Ik hoop dat niet elke fabrikant dit presteert, misschien ook goed om mee te nemen in de reviews, redactie. Succes met de aankoop!

Pieter.

Dat is zeker iets wat ik ook heb gemerkt met Sony. Mijn 4k TV uit 2015 ontvangt nog wel updates maar vraag me af hoe lang dit zal duren.

3 jaar… is dat in deze tijd weinig vraag ik mij af? Er gebeurt veel op technisch vlak in 3 jaar!

Wat ik mooi vind aan de Sony is dat deze gestript is van “oude” aansluitingen. Denk misschien teveel aan een Sony “Eco-systeem” waarvan ik hoop dat alles goed samen werkt. Ik heb immers nu al veel plezier van het feit dat mijn PS4 PRO via de TV naar mijn versterker netjes DTS doorgeeft.

Dit doen andere apparaten niet. Of dit een Sony – Sony ding is of dat het te maken heeft met de HDCP ondersteuning op de HDMI poort weet ik niet, maar het werkt goed. Alleen irriteert het me dat ik hem direct op de TV moet aansluiten en niet via de Receiver.