Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony bdv-n5200w met digitale tv?


5 augustus, 2014, Categorie:

Hallo, ik heb voor het eerst een home theater, dus ben niet zo bekend met de termen. Hopelijk kan ik het wat duidelijk uitleggen.

Ik heb een Sony bdv-n5200w aangeschaft. Ik wil graag het geluid van mijn digitale tv (hdmi) op deze set aansluiten. Ik heb dus de hdmi kabel van de digitale decoder in ingang 1 van het systeem ingeplugd en deze is middels hdmi arc gekoppeld aan mijn tv. Het probleem is dat dit niet werkt.

Als ik de hdmi van de digitale decoder in mijn tv plug werkt het wel (zonder geluid via d de Sony boxen uiteraard) dus het signaal is gewoon goed. Ook werkt de Playstation die ik in ingang 2 heb wel in combinatie met de Sony, dus wel met surround sound. Waar kan dit aan liggen?

 

Antwoorden

Je wilt het geluid van de digitale decoder over de speakers van de set hebben begrijp ik? Dan doe je het wel juist; de HDMI van de decoder in de HDMI-ingang van de home cinema set. Vervolgens een HDMI-kabel van de HDMI-uitgang van de set naar de ingang van de tv.

Dit is de manier waarop je het aan moet sluiten. Als het  niet werkt ligt het waarschijnlijk aan een instelling. Daarbij; niet alle programma’s en films op tv zijn surround, dus stereogeluid kan gewoon weergegeven worden.

Bedankt voor je antwoord. Volgens deze gids moet het kloppen, maar helaas werkt het dus niet. Heb je andere suggesties? En ik hoorde al dat het weinig nut heeft omdat de meeste TV-programma’s geen surround hebben, maar via die speakers klinkt het toch beter dan ‘van voren’ door de TV. Is er misschien een andere oplossing dmv. andere kabels ipv HDMI?

Ben je tevreden kwa geluid enzo want ben van plan deze ook te bestellen?

Ik ben verre van een kenner, dus aan mijn mening heb je vrij weinig denk ik. Ik heb voor deze gekozen omdat ik een goedkope 5.1 set met draadloze achter speakers wilde hebben. LG had een goedkopere (410 tegenover deze van 450) maar die vond ik niet mooi met de geel/bruine accenten.

Het geluid klinkt verder goed, maar heb nog geen film afgespeeld en nog niet op standje 10.