Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

SONY BDP-S1200 dvd-blue ray audio verbinden met versterker?


10 juli, 2014, Categorie:

Ik heb van de week een Sony DVD-Blue Ray speler gekocht. Mooi beeld en prima geluid via de televisie als je gewoon een film wilt bekijken. Echter voor muziek dvd’s voldoet dat niet en het is niet mogelijk om het apparaat aan mijn versterker aan te sluiten. Er zijn vast verbindingskabels op de markt maar ik heb geen idee wat ik dan moet hebben. Maar jullie weten dat vast wel.

Groet, Eveline

Antwoorden

Hoi Eveline,

Waarom is het niet mogelijk de Blu-ray speler op de versterker aan te sluiten? Je kunt altijd nog de analoge rood/wit uitgangen van de speler gebruiken als er geen andere optie is. Elke versterker beschikt daarover. Dan is het stereo, maar voor muziek is dat prima natuurlijk.

Hi Martijn,

De speler beschikt voor audio alleen over een Digital Out (coaxial) jack. Ik zal waarschijnlijk een soort verbindingstuk moeten hebben tussen speler en de versterker, maar wil weet niet precies wat.

Eveline

Martijn,

Ik heb waarschijnlijk een omvormer nodig. Daar zijn er veel van, in verschillende prijsklassen. Wat ik nodig heb is een omvormer naar een gewone stereo versterker met twee speakers.

Groet, Eveline

Als de speler alleen een optische uitgang heeft en de receiver daar niet mee om kan gaan dan moet je het inderdaad omzetten. Een converter als deze kan daar bij helpen.

Hartelijk dank voor het meedenken Martijn!