Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos playbase levert geen geluid op i.c.m. beamer/PS4/Tele2 ontvanger?


25 november, 2019, Categorie:

Beste lezer,

Ik heb een beamer (type: Optoma hd 35 ust) aangeschaft welke ik in combinatie met mijn Ps4, Tele2 ontvanger en Sonos Playbase met elkaar wil connecten. De beamer heeft 2 HDMI aansluitingen. Ik kan ervoor kiezen om een splitter op 1 HDMI poort te zetten om mijn Ps4 en mijn Tele2 ontvanger aan te sluiten. De andere HDMI poort kan ik dan gebruiken om de Sonos Playbase via een HDMI extractor op de beamer aan te sluiten (Sonos heeft alleen een optische aansluiting, dus vandaar deze keuze).

Ik krijg echter geen geluid vanuit de Sonos Playbase bij zowel mijn Ps4 als mijn Tele2 ontvanger in deze configuratie. Zie ik iets over het hoofd of is hetgeen ik voor ogen heb misschien niet mogelijk? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Alvast dank voor het advies.

Met vriendelijke groet,

Daan

Antwoorden

Beste Daan,

Op een HDMI switch de PS4 en Tele2 aansluiten, de uitgang gaat naar ’n HDMI audio extractor, waardoor de Beamer (HDMI) en Sonos (optisch) absoluut werkt.

https://www.allekabels.nl/?gclid=cjwkcajwxev3brbbeiwaib_pwotpdt1mtng7ldvqrib1e1cwszzihgtarjxw21z4dmratknt1al8zbocineqavd_bwe

Groetjes

Trouwens vreemd dat Tele2 dit niet heeft gezegd.