Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

SmartTV schakelt naar antenne ingang als blu-ray in standby gaat?


31 mei, 2015, Categorie:

Hallo,

Sinds een paar weken heb ik een TX NR636 van onkyo. Alle bronnen zijn hierop aangesloten via HDMI en optische kabel en werken goed. De uitgang van deze receiver in aangesloten op HDMI1 van de TV. Ik heb een blueray speler van Samsung waar ik ook cd’s op draai. Als de speler enige tijd niet gebruikt wordt gaat deze in standby. Op dat moment springt de TV op antene ingang en krijg ik sneeuw te zien.

Heeft iemand een idee hoe ik dat kan oplossen?

Antwoorden

Ik snap het niet helemaal. Wat is er op tv te zien voordat de speler in standby-stand gaat? Dan gebeurt er toch al niks dus waarom staat alles dan nog aan?

Ondanks dat ik het niet helemaal begrijp; zet HDMI-CEC eens uit. Misschien dat dit helpt.

Hallo Martijn,

 

Dank voor de tip. Die optie moet die op de TV of Receiver uitgezet worden?

Als ik na het kijken van een dvd of luisteren van cd de blueray speler aan laat staan en op de receiver overschakel naar een andere bron, kijk ik daar naar totdat ik plots sneeuw zie. Het blijkt dat op dat moment de blueray speler in stanby is gegaan en daarbij de TV laat overschakelen op een antenne ingang, die niet is aangesloten. Het is wel vreemd dat de speler dat voor elkaar krijgt, want zijn signaal zou in de receiver niet meer aktief moeten zijn.

Alvast bedankt voor de recatie