Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Smart tv problemen door gebrek aan OS standaardisatie?


14 augustus, 2014, Categorie:

Ik was voornemens de Samsung 48HU7500 aan te schaffen maar schrik van de hoeveelheid problemen, die op internet fora gemeld worden. Met een IT achtergrond (o.a. Apple) van 30 jaar denk ik dat de overstap van analoog naar digitaal de meeste fabrikanten en consumenten parten speelt.
De smart tv van vandaag heeft dringend behoefte aan een gestandaardiseerd OS/besturingssyteem zoals dit in de PC en mobiele wereld al lang van toepassing is). De door tv leveranciers regelmatig uitgegeven updates zijn te vergelijken met de updates, die Microsoft regelmatig verstuurd in de PC wereld en voor Android worden gedaan in de mobiele wereld.
Zolang er geen standaardisatie op moederbord niveau (gebaseerd op een bepaald OS) in de TV plaatsvindt maakt iedere leverancier zijn eigen OS (lees: verzameling van houtje-touwtje programma’s. Met alle gevolgen van dien als de (geavanceerde) consument apparaten aan elkaar gaat koppelen. Erros, errors, errors, updates, updates etc.

Wij hebben dus als consumenten dringend behoefte aan een gestandaardiseerde interface, die er voor zorgt dat installaties en aanpassingen op een simpele manier verlopen zonder als een nerd (lees: “early adopter”) alle fabrikant-problemen te hoeven op te lossen.

Wellicht dat dit een geweldige opportunity is voor de Apple’s van deze wereld (en duurt daarom de introductie van hun TV langer dan verwacht?).

Philips komt in september met een op Android gebaseerde UHD smart tv uit.
Hopelijk gaat ook Samsung met een bestaande standaard in zee.
Wat vandaag niet meer werkt is consumenten, die veel geld betalen voor een nieuwe generatie tv’s als test personen de kolen uit het vuur te laten slepen.

Ik wacht dus nog even met de aanschaf en ben benieuwd naar jullie meningen.