Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Smart tv koppelen aan bluetooth?


14 september, 2014, Categorie:

Ik heb recent een Sony KDL48…. smart tv gekocht.

Is het mogelijk om mijn bluetooth kastje (welke nu gebruikt wordt om Spotify van tablet aan audio te koppelen) ook te koppen aan deze smart tv?

gr, Theo

Antwoorden

Hoi,

Als het goed is beschikt je tv zelf al over Bluetooth, maar waarvoor zou je het Bluetooth-kastje willen gebruiken dan? Wil je Spotify op je tv weergeven? Als het goed is heeft de tv zelf die app ook namelijk. Kortom, het hangt af van wat je ermee wilt doen.

Martijn,

dank voor je reactie.

Ik wil het geluid van de tv draadloos doorsturen naar mijn audio installatie. Daar gebruik ik al enige tijd een logitech bluetooth/audio streamer als ingangsmogelijkheid. Dit werkt perfect vanaf mijn tablet. De vraag is of ik ook geluid van de tv naar deze audiostreamer kan krijgen. Ik wil op dit moment niet investeren in een soundbar of wifi bassbox.

Spotify op TV, kan deze smart tv ook zelf wel zoals je ook al aangaf. gr, Theo

Hoi Theo,

Maar, kun je met deze tv Bluetooth uitsturen? Dus audio naar een extern apparaat sturen? Zo nee, dan zou je er een Bluetooth adapter op kunnen aansluiten, wellicht via de analoge of koptelefoon uitgang.

Goedemorgen,

Hoe kan ik de bluetooth anzetten van de televisie?

Wat voor bluetooth adapter zou geschikt zijn? Ik heb het zelfde probleem.  Wel een smart tv maar geen bluetooth om met mijn audio te verbinden.

Blu-tooth van de tv is bedoeld voor de kleine remote afstandsbediening, niet om er audio mee uit te sturen.

Ik heb een samsung eu40h6200 en graag wil ik weten of hij bluetooth heeft. Ik kan dit nergens vinden

Ik zou graag via een bluetooth oortje zoals dat 10 jaar geleden al voor mijn mobiel beschikbaar was mijn TV geluid ontvangen. Ik snap er niks van dat voor deze enorme markt met alle uitvindingen bij elkaar zoiets nog niet beschikbaar is. Ik moet de TV harder zetten maar dan klaagt mijn vrouw dat hij te hard staat. Ik heb wel pionier draadloze speaker van € 200,00 maar dat zingt dan weer rond.

Dus uitvinders een miljoenenkans, nagenoeg alle 65 plussers zullen er ontzettend blij mee zijn.

Mvg. Duco Douwstra

Er is ondertussen een blu-tooth module van Marmitek. Die kun je op iedere tv aansluiten.

Vervolgens koop je een blu-tooth hoofdtelefoon van Marmitek, Sony, Philips, etc. Die kunnen communiceren met de Marmitek module en je hebt je eigen geluid zonder de rest van het gezin te ergeren met hard volume.

Hoe zet ik mijn bluetooth aan van mijn samsung smart tv en kan ik dan een soundbar ermee draadloos verbinden?

Dit vind ik een aardig antwoord, maar toch nog een vraag.

Kan ik het geluid van mijn bluetooth koptelefoon bijv. op standje 8 zetten terwijl het geluid via de speaker van de tv op standje 3 staan? Met andere woorden kan ik de volumes onafhankelijk van elkaar regelen?

 

hoe zet ik bluetooth aan dan? ik ben er al een paar weken mee bezig en kan het nergens op internet vinden. ik heb een philips tv.

Zou iemand gewoon een discreet antwoord kunnen geven op “hoe zet ik Bluetooth aan” ?

Bedankt

 

Bluetooth staat altijd aan. Mocht je apparaat niet worden gevonden dan is dit niet compatible met je tv. Wordt het wel gevonden op je tv dan moet je ze beiden eerst pairen anders werkt het niet.

Hallo

Ik heb een sony bravia tv heeft deze bleutooth

voor bv samsung tablet vanuit google foto de foto op telefoon te bekijken

Ik bedoelde de foto op de tv te bekijken

Samsung tv’s hebben wel bluetooth voor bv een koptelefoon, maar als je dit inschakelt, dan worden de luidsprekers van de TV uitgeschakeld. Gemiste kans van de TV leveranciers. Mensen die slechthorend zijn zouden met een BlueTooth koptelefoon zelf het geluid op de gewenste volume in kunnen stellen zonder dat het hele gezin naar een bulderende TV zit te luisteren. Ondertiteling is vaak niet beschikbaar of de synchronisatie loopt  achter dat het onbruikbaar is.

Wie heeft een goede oplossing?

Hallo,

Ik ben al 2 dagen bezig en krijg het niet voor elkaar hoop dat iemand me helpen kan.

Ik heb een Samsung smart tv UE40F6400.

En zou daar heel graag met draadloze hoofdtelefoon op aan willen sluiten. Maar dat krijg ik niet voor elkaar en nu heb ik een Bluetooth audio receiver gekocht die je moet aansluit in de aansluiting van je hoofdtelefoon.

Heb ik gedaan, maar kan hem niet in me tv instellingen terugvinden…

En als ik op nieuw apparaat toevoegen klik dan gaat me tv niet zoeken…

Hoe kan dit ???? Iemand een oplossing???

Help me aub

Ga allemaal eens kijken op YouTube. Zoek daar op Connecting bleutooth headphones with Samsung Smart tv without any adapters, secret menu; EXCLUSIVE. In dit filmpje leggen ze uit dat je een draadloze koptelefoon van elk merk gewoon kan verbinden met je Smart TV van Samsung.

Ja hoor dit is mogelijk. Je moet dan in het ” verborgen ”  menu van je Samsung tv de optie bluetooth aanzetten. Er zijn filmpje op Youtube die dit perfect uitleggen. Succes allemaal.