Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Slechte beeldkwaliteit oled tv?


5 september, 2016, Categorie:

hallo,

ik heb onlangs een oled tv van LG aangeschaft.

de kleurintensiteit is werkelijk prachtig, echter valt het me op dat dit voornamelijk tot zijn recht komt bij trage en statische beelden. Wanneer de beelden sneller gaan lijkt het beeld te vervagen en in sommige gevallen lijkt er een waas (lijkt op hitte golven) om personen en objecten heen te komen. Ook lijnen lijken snel te vervagen. Tevens zie ik geregeld kleine blokjes, wanneer het beeld verspringt naar een compleet nieuwe scène.

ik constateer bovenstaande problemen bij normale tv ontvangst, maar ook bij de smart tv optie, via streaming en zelfs bij blu-ray.

ik ervaar dit als erg storend, aangezien ik me heb laten vertellen dat oled juist een hoge verversingswaarde zou moeten hebben, waardoor er altijd scherp beeld zou moeten zijn..

is dit een bekend probleem bij oled schermen, en is er wellicht iets wat ik hier nog tegen kan doen?

ik hoor het graag,

met vriendelijke groet,

Koertmanz

Antwoorden

Je kan in het menu de trumotion aanzetten en zelf instellen. De verversingsnelheid kan niet hoger en kan je ook niet instellen, maar naar ik heb begrepen zijn oleds standaard 120 hz, dus word het hetzelfde beeld 5 maal weergeven. 5×24. Met trumotion gaat frames interpoleren, oftewel tussenframes aanmaken die er in principe niet zijn. Niet meteen te hoog zetten.

Volgens mij heeft martijn vrij recent hier een artikel/review over geschreven, met optimale insttellingen voor de oled. Was een lg, maar dat maakt op dit moment weinig uit denk ik.

Hartelijk dank voor je reactie!

ik ben zelf momenteel ook aan het “spelen” met de true motion optie, dit lijkt inderdaad wel te schelen.

enig idee waar ik het artikel van Martijn kan vinden? Ben benieuwd naar zijn ideale setup..

gr, Koertmanz

In de bioscoop stand heb je niet alleen een prachtig rustig beeld, ook veel beeldverbeteraars worden uitgeschakeld wat weer ten goede komt aan de snelheid.

https://www.homecinemamagazine.nl/2016/08/review-lg-oled65e6v-e6v-serie-oled-tv/ 🙂

Dank jullie.

het artikel had zeker wat verhelderende onderdelen, al moet ik toegeven dat het geteste model duidelijk meer geavanceerd is dan het model die ik heb aangeschaft.

desalniettemin ben ik weer een stapje dichterbij een prettige kijkervaring!

gr, Koertmanz

Eh… audiofreak, in de bioscoop is het beeld helemaal niet zo prachtig en rustig. Het is 24 hz en soms word word ieder beeld 3 keer belicht. Dat is dus een analoge beeldverbeteraar.

Waarom denk je dat ze dat doen? Omdat je van puur 24 hz knettergek word van dat geflikker. Vandaar de oude term “flicker show” in de US een veel gebruikte term in het verleden.

En leg mij maar eens uit waarom in het verleden op de CRT’s ipv 24 hz het werd omgezet naar 25 hz en er vervolgens werd geinterlaced om op 50hz uit te komen en de judder maar voor lief wer genomen?

De next step was 100hz. Halverwege jaren 90 was dat gewoon 2× 50 interlaced, maar het beeld leek rustiger en scherper, vooral op de grote modellen.

Next stap waren de full scan modellen, die 2 geinterlacede frames gingen samenvoegen tot EEN non- interlaced (weet je nog, die goeie ouwe computer monitors waren NON- INTERLACED!) en werden er 25 volledige, non interlaced, frames op 100hz weergegeven. Toen kregen we “natural” motion modellen. Omdat er “ruimte” voor frames overwas en de electronica geavanceerder werd, ging men  net als nu, frames interpoleren. Bij snelle acties in films en sport werd het beeld gewoon beter. Wat ze nu doen is niets nieuws. Deden ze 2 decennia geleden al.

Omdat jij alles zo goed weet, leg mij dan maar eens uit waarom sommige film producenten 24 frames allng niet meer genoeg vinden, er al verscheidene 48 hz films in de bioscoop zijn, er al word gesproken over 60 frames, er al tv uitzendingen zijn in 60hz en gesproken word over 120 hz. 120 afzonderlijke VOLLEDIGE frames! Wat mij betreft is 60 genoeg, maar ieder wat wils.

Kijk, bij 60hz zit je op een factor 2.5 TOV nu, en ja, DAN is de trumotion niet nodig. Om over 120 maar te zwijgen. Bij de toekomstige 120 hz modellen word de trumotion functie ingebouwd omdat sommige mensen een 5.56 nato projectiel wat vloeiender willen zien. (Excuus voor sarcasme…)

Ik was van halverwege jaren 90 tot halverwege 00 verkoper. Net als jij nu. Of je hebt een andere functie.

Vrij recent vertelde je hier dat klanten liepen te kwijlen bij een sat uizending, in 4 k, op een 4k tv.

Vertel je er dan ook bij dat de uitzenzingen van npo, en de commerciele zenders 720p zijn, dat het beeld dus een factor NEGEN word geupscaled, maar dat dat zo GOED gebeurd dat het net een ECHT UHD beeld is!?!?!?!?! Over beeldverbeteraars gesproken… 🙁

Of vertel je ze dat het voorlopig beter is hun full hd tv te behouden, wachten tot de uitzendingen, op de NORMALE ZENDERS in 4k zijn, en mochten ze toch een 4k model aanschaffen, ALLE beeld verbeteraars uitzetten. Inclusief de upscaler. Waar zit dat knopje. Verrek, zie hem niet…

Graag een reactie op ider item.

Je weet wie het zegt. Ik verkocht ook. Sommige modellen wel. Andere niet. We wten alletwee waarom. Ik hoop trouwens niet dat je bij Klubben werkt. Dat is de overtreffende trap.

 

Groetjes, Pete

 

 

Hallo Pete,

Ik heb helemaal geen verstand van een tv, maar weet wel wat ik graag zou willen..

Een grote smart tv 65 inch met prachtig beeld en super geluid.

We gaan binnenkort verhuizen en zou graag eindelijk een tv naar tevredenheid willen.

Prijs is niet echt een probleem, als ik maar zeker weet dat ik niet te veel betaal voor minder kwaliteit of een hoop toeters en bellen die ik dan helaas niet kan gebruiken.

Groetjes Esther

 

Mensen koop nooit een oled tv die branden in net als de plasma tv’s vooral bij die logo’s waar

De meeste uitzendingen mee schermen net of we niet weten wat voor zender er op staat.

Er zijn meer mensen die hun tv van 10+ jaar denken te moeten upgraden.. Kopen een top-oled.. Maar brengen hem snel terug uit teleurstelling..

zie link hieronder

 

https://tweakers.net/productreview/225684/lg-oled55c9pla-zwart.html

Heb ook een oled van LG

55c9

het is echt een mooi scherp beeld

maar een tip koop geen lg tv

bij snelle beweging heb je een vertraging in het beeld (schokkerig)

en lg heeft er al na gekeken maar kunnen er niets aan doen.

veel geld voor een slechte tv

nooit geen LG meer . sorry LG.

 

 

Beste,

Kan je bovenstaande eens beter definiëren met voorbeelden of wat Lg er aan gedaan heeft om te verbeteren aub  dit interesseert mij wel .

Mvg,