Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sennheiser Ambeo soundbar of Bose soundbar 700 5.1 + surround speaker en bass module?


7 februari, 2020, Categorie:

Heb een LG Oled 65BV6 en wil mijn oude Bose accoustimas systeem vervangen door 1 van bovengenoemde soundbars. Neig eigenlijk het meest naar de Sennheiser Ambeo soundbar vanwege de eenvoud. Heb er zelfs nog een wat oudere Kef PSW 2010 bass module  staan die er op kan worden aangesloten.. Of doe ik mij zelf tekort tegenover de Bose met surround speakers? Evt ander alternatief zou nog de Harmon kardon citation bar met surround speaker kunnen zijn. De Bose en de Harmon Kardon hebben geen Dolby Atmos. Wat zou jullie voorkeur hebben en zou Dolby Atmos (zwaar) meewegen in jullie beslissing? Graag jullie advies.

Met vriendelijke groet,

Robert

Antwoorden

Hey Robert

ik ben net dezelfde oefening aan het maken. Momenteel heb ik een Marantz sr5009 in combinatie met de klipsch quintet 5.0 en klipsch sub 10. Op zich een goede opstelling, maar we luisteren uiteindelijk het vaakst naar muziek (lees stereo) dan dat we surround nodig hebben.

Surround is trouwens ook zeer relatief aangezien de ruimte meestal niet perfect is voor het beste resultaat.

De Bose is voor mij geen optie aangezien het toch een andere klasse is als het op high-end geluidsweergave aankomt. De Sennheiser is zeer indrukwekkend maar vrij groot en minder verfijnd kwa design.

Een alternatief is de Revox Soundart S100 soundbar, in combinatie met de b100 (sub) en eventueel uit te breiden met de a100’s.
Dit systeem is zeer muziekzaal en kan je gerust naast een paar Focals plaatsen.

Dat is dan ook mijn twijfel, ga je dan niet beter voor een optimale stereosound met bijvoorbeeld een Hegel H90 en een Focal 936 of tannoy legacy eaton waarbij de sound heel puur en zuiver is.

Als het toch een soundbar wordt, rekening houdend met jouw vraag, zou ik de Revox en de Sennheiser bovenaan plaatsen. Bose doet hier in mijn ogen niet mee aangezien dit toch een andere klasse is.

 

Wil je de beste muzikale sound, of eerder een filmsound die voornamelijk op entertainment is afgestemd?

Bart

Beste,

Als eigenaar van de Sennheiser Ambeo zou ik hier een uitgebreide loftrompet kunnen wijden aan de soundbar maar geef ik liever een ietwat genuanceerder beeld.

Als 1 box oplossing is het de ideale oplossing ; geen overbodige kabels , luidsprekers of sub alles te herleiden tot 1 unit. Netjes en modern onder te brengen op een stereomeubel of dergelijke.

Als geluidsoplossing moet je toch één en ander qua verwachtingen wat bijstellen . Versta me niet verkeerd de ambeo speelt geweldig maar een gescheiden surround geluid gaat hij je niet geven zoals een 5.1 opstelling van sonos , of de Bose. Je kan het meer vergelijken met een Wall of sound waarin je als center persoon omgeven wordt door geluid zelfs boven je maar achter nee dat lukt zelfs de ambeo niet.

De kwaliteit van het geluid is geweldig , snedig en helder met voldoende bas en het atmos effect is er zeker. Muziek is ook zeer goed maar dat is toch minder zijn prioriteit want als soundbar is het zeer moeilijk de apart stereo kanalen weer te geven.

Als het bekijken van films en tv -series met atmos effecten je prioriteit is met een wow effect dan is de Samsung hw90r soundbar zeker mee te overwegen in de beslissing.

Deze is alle opzichten de meerdere van de Sennheiser met meer immersive effecten duidelijk geluid achteraan door de twee (draadloze)achterspeakers en een duidelijker gescheiden atmos geluid en een betere bass geluid door de bijhorende sub. Alleen is het natuurlijk geen alles in één oplossing en de prijs is nog een duizend euro lager van een koopje gesproken als is hier de vraag natuurlijk is dit een high end soundbar maar die keuze laat ik aan u over.

Lees nog eens volgende reviews het kan alleen maar helpen ;

– https://www.homecinemamagazine.nl/2019/06/review-sennheiser-ambeo-soundbar-bijna-even-goed-als-apart-surround/

– https://www.homecinemamagazine.nl/2019/09/review-samsung-hw-q90r-geavanceerde-dolby-atmos-soundbar/

https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1570688715

Succes met je zoektocht !

Mvg,

 

All thx voor jullie input.

Ga met jullie info aan de slag.

Als ik nog vragen heb meldt ik mij weer.

 

Laat even weten als je je definitieve keuze hebt gemaakt. We zijn benieuwd 🙂