Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Screen mirroring van smartphone of tablet naar Samsung TV?


24 februari, 2016, Categorie:

Goedemorgen ,

ik heb een Samsung smartphone s5 mini en heb ook een Samsung televie ( UE F46  6740 ).Als ik screenmirroring doe van mijn smartphone naar de TV heb ik wel redelijk beeld op de tv .Nu wil ik een samsung tablet kopen omdat iets makkelijker werkt omdat het scherm iets groter is .Mijn vraag is of ik moet kijken naar de beeld resolutie van de tablet om nog beter beeld te krijgen.en wat is dan aan te raden hoeveel resolutie ik dan het beste kan nemen om HD of FULL HD beeld te krijgen  .Kun je via de screenmirroring via Samsung naar Samsung in HD of FULL HD kijken, of moet je dan een met een HDMI kabel werken.

Bij voorbaat dank voor antwoord

 

 

 

Antwoorden

Het ligt niet aan de resolutie of grootte van het scherm van de bron (tablet of smartphone), het ligt puur aan het bronmateriaal. Dus als een video er via je smartphone matig uitziet zal dezelfde video er via een tablet net zo matig uitzien. Wil je full hd-content zien dan zul je full hd-content moeten streamen.

dat is al duidelijk.

Maar nu wil een tablet gaan kopen van samsung.

Als een film in HD wordt doorgeven en ik screen die vanaf mijn telefoon die niet zo’n hoge resolutie heeft.Is het dan verstandig en heeft het zin om een tablet te kopen met een hogere resolutie ,welke resolutie is dan genoeg om dat door te geven want ik doe toch Screenmirroring dan geef je toch het beeld door van je smartphone ( of Tablet )door.

welke resolutie is dan aan te bevelen.Omdat daar nogal prijsverschillen in zitten.

 

 

 

Nee, ik denk dat je het verkeert begrijpt. Dat heeft niks met de resolutie van je scherm te maken. Dat heeft alleen invloed op wat je op het apparaat zelf ziet. Wat je op tv ziet heeft alleen met de resolutie van de content te maken.

Vriendelijk bedankt.

Het heeft dus geen zin om een duurdere tablet te kopen met hogere resolutie .

Als een film in HD wordt gestreamd , krijg ik het ook in HD op de TV ondanks dat

het apparaat dat het doorgeeft Tablet of smartphone geen HD zou zijn ?