Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung UE58H5203 instellingen voor beter beeld?


14 oktober, 2014, Categorie:

Hallo,

Onlangs heb ik een samsung ue58H5203 aangeschaft. Toevallig speelde NL die dag en besloot ik om deze wedstrijd op mijn nieuwe tv te bekijken. Echter viel dit reuze tegen. Bij het inzoomen kreeg ik perfect en helder beeld. En zodra er werd ingezoomt was het niet om naar te kijken. Weet iemand waar het misschien aan kan liggen? Of weet iemand hoe ik het resultaat kan optimaliseren door de instellingen aan te passen?

Ik hoor graag van jullie!

Antwoorden

Hoi,

Dat is lastig te zeggen zo. Kun je het probleem nog eens omschrijven, ik zie namelijk twee keer zoomen staan. En, kijk je naar een HD-signaal? En, hoe groot was je vorige tv? Dit kan er allemaal mee te maken hebben. Het digitale tv-signaal is soms niet super, zeker als het SD is en dan zie je dit zeker terug op een grote tv.

Hoi, Bij het inzoomen door de cameraman ontstaat er een helder en duidelijk beeld. Zodra de cameraman uitzoomt wordt alles een beetje wazig. Spelers zijn nauwelijks te herkennen. Het gaat om een 58 inch full hd led 100hz CMR met 1080P. Mijn vorige tv was een samsung 47 inch. Echter had ik hier gewoon helder beeld.

Ik heb de wedstrijd gekeken op NPO 3. Ik heb ook een dreambox waar wel hd op zit, maar daar blijkt het ook wat minder te zijn.

Zijn er kalibraties beschikbaar voor deze tv of tips die jij voor mij hebt Martijn?

Is dit tijdens het uitzoomen of ook wanneer dit afgerond is? Dus als het beeld weer stabiel is. Want het zoomen veroorzaakt een beweging die mogelijk door de tv niet bijgehouden kan worden, dat levert op veel toestellen een wat waziger beeld op. Je kunt dit compenseren door de Motion-opties van je tv aan te zetten of hoger te zetten maar hou er rekening mee dat dit ook bewegingen onnatuurlijker laat overkomen.

Na het uitzoomen, dus als het beeld stabiel is, is het beeld wazig. Wanneer er ingezoomd is of tijdens het inzoomen heb ik perfect beeld.

Er zijn helaas geen reviews beschikbaar van deze samsung 58 inch. Weet u wat helpt om een betere beeld te krijgen (in het algemeen)? Ik vind het namelijk heel lastig om de instellingen juist te krijgen (kalibreren).

Kalibreren is lastig te zeggen vanaf hier. Dat hangt echt van de ruimte, je voorkeuren en de mogelijkheden af. Maar, het is vreemd dat juist bij stilstaand beeld het wazig is en bij bewegend beeld niet. Dat zou niet moeten kunnen.

hoi hoi 

bent u er nog uitgekomen of is het en blijft het gewoon een slecht toestel zoals ik u hoor

 

Groetjes