Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung UE46F6670 en Panasonic SC-HTB170 aansluiten?


27 januari, 2015, Categorie:

Beste mensen wie kan mij helpen?

 

Ik heb een samsung smart tv UE46F6670. Deze is via een HDMI kabel op poort 1 (is voor settopbox) verbonden met een settopbox van telenet.

Een tweetal weken geleden besluit ik me een soundbar aan te schaffen, type panasonic SC HTB 170. Deze sluit ik met een HDMI kabel aan op HMDI 2 van de tv. Beide zijn ARC compatibel (ook deze poort op de tv). Na het aansluiten van alle kabels werkt deze configuratie perfect. De soundbar wordt zelfs mee bediend door de asftandsbediening van de tv. Het aan en afschakelen werdt niet gestuurd door deze afstandsbediening. Echter na een aantal dagen begint het me op te vallen dat ik steeds een echo hoor. Tijdens het zoeken naar de oorzaak valt het me op dat het geluid van de tv en soundbar simultaan spelen maar niet 100% synchroon.

Tijdens het zoeken naar de reden van die probleem valt plots het geluid van de soundbar weg.

Ik heb alles dan geprobeerd.

– TV en soundbar resetten

– HDMI kabels testen door laptop op tv aan te sluiten en een film af te spelen

– Soundbar testen door deze te paren via bluetooth met iphone.

Nadat ik deze stappen doorlopen had werkte de soundbar terug. Goed ik zet de tv uit en ga even iets anders doen. Wanneer ik deze nadien weer opzet, zelfde probleem. Alle stappen weer doorlopen maar nu krijg ik het niet meer opgelost.

Kan iemand me helpen, ik begin er zo een beetje horendol van te geraken.

Dankjewel

 

 

 

Antwoorden

Ok, dus als ik het goed begrijp komt er nu geen geluid uit de soundbar? En hoe staat de tv ingesteld voor de uitvoer van audio?