Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung tv UE65JU7500 koppelen met Onkyo TX-NR646?

FOX

30 maart, 2016, Categorie:

Beste lezers, ben best een leek op audio aansluiten en menu’s doorspitten, maar kom een heel eind met de juiste hulp, maar ik heb een probleem, vorig jaar een nieuwe Samsung UE65JU7500 tv gekocht, die aangesloten op mijn Onkyo TX-SR608, en alles werkte naar behoren, tv aanzetten, en de receiver gaat ook aan en geluid is meteen oke, zette ik de tv uit, dan ging de receiver ook uit. 3 weken geleden een upgrade gedaan van mijn Onkyo, nu type TX-NR646, probleem wat ik maar niet voor elkaar krijg, is dat als ik de tv aanzet, de receiver ook aangaat, zet ik de tv uit dan gaat de receiver wel uit, maar zet ik de boel weer aan, dan dus geen receiver die aangaat. Alles staat naar mijn weten goed, ook in het menu van de tv, dat anynet staat aan, maar laat ik hem zoeken naar aangesloten apparaten, dan vind die een recorder, die ik niet heb, maar geen receiver. Tv is aangesloten via een nieuwe HDMI kabel op de ARC Main van de Onkyo, ook in het menu van de Onkyo staat dat aan.
Wat zie ik in de setup over het hoofd zodat de receiver aangaat bij het aanzetten van de tv?
Nog een vraagje, ik wil dat dolby atmos testen en heb hier thuis een 5.2.1 opstelling, nu een demodisc gedownload met atmos geluid, en die op mijn netwerkschijf gezet, die speel ik af via de Raspberry Pi 3, wat die goed doet, maar ik zie zoals bij DTS geen indicator oplichten dat er atmos content wordt afgespeeld, ook hier mijn vraag, wat doe ik nog fout met aansluitingen of in de setup van beiden. Het geluid loopt nu via optische kabel. Ik heb ook ARC HDMI kabel, deze had ik gekocht om alles te laten lopen zoals ik dacht dat het zou moeten, http://www.allekabels.nl/hdmi-kabel/1779/1385731/slimline-hdmi-kabel-14-high-speed-professioneel.html
Bedankt alvast voor het meedenken en een eventuele oplossing.

Mvg John

Antwoorden

Ik denk dat je niks over het hoofd ziet maar dat het met de communicatie (HDCP) te maken heeft. De tv herkent de receiver niet als zodanig, wellicht door de update. Is een fabrieksreset mogelijk? Probeer dat dan eens.

Dolby Atmos kan niet via een optische kabel. Hiervoor is een hdmi-kabel vereist.

Oke 1ste antwoord is duidelijk, en terugzetten naar fabrieksinstellingen heb ik al een paar keer gedaan, meer geen succes. Dan maar een soort van universele afstandsbediening kopen, ik wordt niet goed van al die dingen 😀

Dolby atmos gaat idd niet via de optische kabel, maar als ik een HDMI kabel aansluit op de ingang van de tv die daar voor is bedoeld, en ik sluit de hdmi kabel aan op mijn onkyo, dan krijg ik geen geluid, in de samsung tv staat dat het geluid moet lopen via de receiver, maar helaas geen geluid te krijgen, en in de setup van beiden staat mijn inziens alles goed. Raar dat dat niet werkend is te krijgen.

Bedankt voor uw meedenken,

 

Mvg John

Misschien handiig voor andere lezers met eenzelfde probleem of wat er op lijkt een terugkoppeling via Onkyo, wel in het Engels maar zo moeilijk is het niet.

 

Hi FOX,

Sometimes this workaround could help affected customers:

1. Switch Off the CEC / ARC function in the TV
2. Turn Off the HDMI CEC in AV Receiver
3. Disconnect the devices from the power
4. Unplug HDMI cable (Unplug all HDMI devices from TV and the receiver)
5. Plug the TV and plug in HDMI cable only between TV and receiver
6. Switch On TV and enable CEC/ARC and switch to television mode.
7. Plug in and switch On the AV Receiver
8. Open the Setup menu and navigate to HDMI CEC and switch it on (use the receiver display, keep the TV in television mode)
9. Once you switch on HDMI CEC leave the menu with the Return button

The display shows now something like “searching…” and “TV” if the TV is recognized. If so HDMI ARC will work again. You can now try to connect the other HDMI sources. But please keep in mind, if there is a non CEC conform source in the HDMI chain the problem might pop up again. Even so-called Silent updates as they perform some TV at night can make for a failure of the connection.

In individual cases it may be that the ARC does not work or only with limitations. In this case, the first step is to upgrade the firmware of the receiver (via the website of the product www.eu.onkyo.com) and ensure that the TV is also up to date. If ARC is still not working as desired, connect a digital cable for audio transmission. This is the best possible and most stable sound transmission in each case.

Met deze stappen zal je Samsung tv weer verbonden zijn met de Onkyo receiver.