Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung Smart TV en Home Cinema Set regelmatig ‘out of sync’?


30 oktober, 2014, Categorie:

LS

 

In 2010 heb ik de HT-D5200 en Samsung TV UE40D6500 aangeschaft. Beide systemen zijn op elkaar aangesloten zonder tussenliggende receiver o.i.d.

Na verloop van tijd raakt de synchronisatie tussen audio en video (bijv. bij TV kijken of video via een externe harde schijf) compleet verstoord. Afstemmen / compenseren via de audio-vertragingsfunctie van de TV helpt vrijwel niet en als het al helpt dan loopt na verloop van tijd het beeld en geluid wederom niet synchroon. Dit is bijzonder frustrerend, leidt af van film/serie en het zorgt ervoor dat ik het apparaat bijna niet gebruik behalve voor blu-ray gebruik.

Is hier een (softwarematige?) oplossing om dit probleem op te lossen?

Mvg

Bart

Antwoorden

Hoi Bart,

Is dit alleen bij bepaalde content of maakt het niet uit wat je kijkt? En welke kabel ligt er tussen voor audio en video?

Beste Martijn,

Dank voor je reactie. Het is eigenlijk zo’n beetje alle content zelfs de blu-ray heeft er soms last van. De kabel tussen HCS en TV is een optische kabel en ook een hdmi 1.4a. Verder ben ik een redelijk onwetend wat dit soort dingen betreft.

Groet,
Bart

Ok, maar voor beeld richting de tv is puur die HDMI kabel toch? De optische kabel is om geluid terug te krijgen? En bij beide opties (tv kijken met audio van zenders en bij blu-ray middels HDMI) krijg je dit probleem? Dat zou apart zijn namelijk.

Beste Martijn,

Was vergeten dat ik deze vraag uit had staan. Heb eerst de tv op de HCS aangesloten via hdmi-kabel. Dit heb ik gedaan via de HDMI-ARC uitgang. Omdat het probleem zich voor bleef doen, heb ik de optische kabel erbij gedaan in de hoop dat dit zou helpen. Gisteren geprobeerd om via een mobiele harde schijf een film af te spelen via usb van tv en via usb van bluray. Uiteindelijk HCS maar uitgezet, want het geluid liep niet synchroon met beeld. Om gek van te worden.

Is dit antwoord op je vervolgvraag? Hopelijk heb je een idee van wat het kan zijn, want ik sta op het punt de HCS uit het raam te kieperen.

Mvg,

Bart

 

Hoi Bart,

Helaas kan ik je geen goede oplossing geven. Zorg dat de laatste firmware erop staat maar meer kan ik er niet van maken helaas. Als je een usb-schijf op de speler aansluit zou het geluid niet af moeten wijken.

Beste Martijn,

afgelopen weekend heb ik verschillende beeldinstellingen van het beeld van de tv gewijzigd. Welke aanpassing tot welk resultaat heeft geleid is mij onbekend, maar het geheel van aanpassingen heeft geleid tot de oplossing van mijn probleem. Naar mijn idee worden er nu enkele beeldbewerkingen wél uitgevoerd met als resultaat dat beeld en geluid weer in sync zijn.  Heb i.i.g. aanpassingen verricht aan led motion plus (ingeschakeld) en heb zwartdetail aangepast naar nul.

groet

bart

Hoi Bart,

Fijn dat het opgelost is maar vreemd dat hiervoor beeldinstellingen juist aangezet moeten worden. Nog nooit gehoord. 🙂