Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung q80r 65 inch of Samsung q90r 55 inch?


28 mei, 2020, Categorie:

Dag,

Ik sta op het punt te kiezen tussen deze 2 modellen, maar in de winkel kwam ik er totaa niet uit omdat beiden op een winkel demo stonden waardoor ik bijna geen verschil zag terwijl er wel een groot verschil zit in prijs tussen de q80r en q90r.

ik hou van een mooi groot scherm, kom zelf van een 55 inch tv en wil graag groter maar aangezien voor 100,- meer ik ook topmodel van Samsung vorig jaar kan nemen, maar dan wel 55 inch zou ik graag willen horen wat jullie aanbevelen.

naar mijn idee heeft de q80r wat minder local zone dimmings en geen one connect box waar ik niet perse voordeel van in zie. verder denk ik dat het beeld wat beter word upgecscaled ? En hoor van velen dat de q90r in zwart waarden niet veel onderdoet voor Oled, natuurlijk zwart detail is heel anders maar toch. Wat zeggen jullie ? Moet ik q80r halen 65 inch of toch gaan voor de q90r die maar 100,- duurder is maar wel kleiner.

hoor het graag, Patrick

Antwoorden

Q90 is een full array led tv met meer dimming zones. Tov 80 dus beter te dimmen. Als het 100 euro scheelt zou ik voor de 90 gaan. Maar geen vergelijk met Oled. Dat is veel meer zwart. Daar kan de beste Samsung niet aan tippen.

Aangezien je graag groter wil. Zou ik zeggen. Neem de grotere Q80. Of anders,.. koop een 65 inch Q90 ! Dan heb je alle twee wensen.

Het is natuurlijk de vraag of een 65 inch beslist mooier is dan een 55 inch. De scherpte van het beeld neemt af. Vooral met gewoon 1080 of zeker met 72oi kabel-tv.. Is het met 65 inch minder strak dan met 55 inch.

Bedankt, ik wil ook Oled gaan, maar aangezien ik vaak films kijk in het weekend en vaak ook wel eens achterelkaar, lijkt me dat niet goed voor de Oled ? Aangezien ik er nog graag jaren mee wil gaan doen. Want ik wil ook nog wel eens simracen en op een Oled lijkt me dat ook niet echt de beste keuze, omdat vaak tijden en snelheden vast in hoekjes komen te staan of ranglijsten. Daarom gekeken naar Samsung q90r omdat die dacht redelijk in de buurt kwam van de lg c9. Maar wat denken jullie.

ik kijk doordeweeks 1 a 2 films of 2 afleveringen op Netflix. In het weekend kan dat nog wel eens 4 films zijn.

en gamen doe ik zo nu en dan, en dat is vaak 3 uur achter elkaar, omdat simracen vaak lange races achterelkaar zijn.

maakt dit de Oled voor mijn gebruik, niet verstandig ?
want natuurlijk die koop ik het allerliefst

Wat je wil is voor Oled geen probleem! Perfect om te gamen maar stel je beeld rustig af, contrast en achtergrondverlichting laag zetten, fijner voor je ogen en voorkomt inbranden. Voor films is Oled het ultieme scherm. Daar kan geen Qled tegenaan!