Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung One Connect box contra productief in combinatie met een Soundbar?


13 augustus, 2017, Categorie:

Hallo

Het idee van Samsung om de draden bij de TV te verminderen met hun One Connect box werkt toch totaal niet in combinatie met een Soundbar? Sterker nog, ik heb hierdoor juist langere HDMI kabels nodig. Ik hoor daar niets over. Ik hoor alleen lovende geluiden over de One Connect box.

Ik ga er vanuit dat de Soundbar direct onder de TV zit, en dat we het videosignaal van de bron (bijv. Ziggo’s Horizon) via de Soundbar (HDMI In -> pass through -> HDMI Out ARC) naar de TV (HDMI In ARC) brengen. Normaal zou de HDMI kabel naar de TV heel kort kunnen zijn omdat de Soundbar er direct onder hangt, maar nu we de One Connect box mooi verder weggezet hebben zijn er zelfs 2 lange HDMI kabels nodig tussen de One Connect box en de Soundbar!

De Soundbar had een One Connect box moeten hebben! Als je een Soundbar hebt sluit je toch verder niets direct aan op de TV.

Ik heb een Samsung QLED TV (QE55Q7F) en Samsung Soundbar (HW-K950). Daarmee hoop ik Dolby Amos te kunnen ervaren. De Soundbar geeft aan dat Dolby Amos alleen via HDMI wordt ondersteund, dus het geluid optisch van de TV naar de Soundbar brengen i.p.v. via HDMI ARC is geen optie.

PS. Ik lees al een tijd met plezier jullie reviews, de beste die ik op Internet kan vinden. Mijn complimenten.

met vriendelijke groeten,

Michiel

Antwoorden

Kleine correctie:

“..2 lange HDMI kabels nodig tussen de One Connect box en de Soundbar!”

moet zijn:

 “..2 lange HDMI kabels nodig tussen de Horizon/One Connect box en de Soundbar!”

Michiel

Hoi Michiel,

Dank voor het compliment!

Hoe Samsung het echter ziet; je sluit alles aan op de tv (OneConnect) en vanuit daar koppel je een soundbar. Als je de andere kant op werkt, met een receiver of soundbar, krijg je inderdaad het resultaat dat je meerdere kabels nodig hebt.

Soundbar met wifi?;)

Volgens mij kun je jou sounbar en tv gewoon middels bluetooth aan elkaar koppelen. En omdat beide van Samsung zijn communiceren ze vlekkeloos met elkaar. Gebruik vooral ook de bt on functie dan start de bar automatisch op wanneer de tv ingeschakeld wordt .

Een dolby atmos ervaring uit een soundbar ???

Volgens mij ervaar je dolby atmos alleen met minimaal een 5.1.2 set en niet uit een soundbar, dit is gewoon een verkooptruck…