Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung aansluiten op Raumfeld?


12 september, 2017, Categorie:

Beste Lezers,

Ik ben de trotse eigenaar van een Samsung UE49KS7000 tv en een Raumfeld Stereo M set. Met het kijken van films en series (ook Gaming) zou ik uiteraard deze twee op elkaar aan willen sluiten. Nu is echter het probleem dat de tv enkel een Digitale Toslink output heeft en de Raumfeld alleen een Analoge “Line in” ingang.

Ik zie online veelal dure converter boxen (30-40eu) waarbij ook nog de bijbehorende kabels aangeschaft dienen te worden. Aan de andere kant zie ik ook via Chinese import sites vergelijkbare boxen voor ongeveer een tientje.

Hebben jullie ervaring of tips wat de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft en hoe het geluid het beste overkomt van de tv naar de speaker? Dan hoor ik dit graag!

Met vriendelijke groet,

Martin de Jong

Antwoorden

Beste,

Het veiligste is bij het het merk zelf blijven en bv de Raumfeld expand unit aan te schaffen en -vanuit daar beginnen te werken. Zorg ook voor een stabiele en sterke wi-fi verbinding. Het zou zonde zijn een prachtige set te verkwanselen met niet compatibele Chinese makelij.

Veel plezier !

Ik heb er zelf een converter tussenzitten, van toslink naar analoog. In dezelfde situatie. Werkt prima.

Sir Oled,

Bedankt, de WIFI is prima, en zou inderdaad zonde zijn, vandaar de vraag of iemand ervaringen heeft. De Expand lijkt niet de gewenste aansluitingen te hebben.

@Martijn, welke converter en kabels heb je aangeschaft? De prijzen verschillen namelijk gigantisch en ben op zoek naar een goede prijs-kwaliteit verhouding.

 

Beiden bedankt!