Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samenwerking stereoversterker en surrroundversterker?


14 februari, 2019, Categorie:

Ik heb een krachtige stereo nad versterker de C 375BEE.Prachtig geluid samen met mijn Klipsch vloerstaanders. Ik wal daarnaast ook surround gaan horen oa met dolby atmos. Ik wil echter mijn nad handhaven om via de front hoofd speakers stereo te kunnen horen. In oud artikeltje las ik ergens dat je een surround versterker/reciever via cinch vanuit zijn pré-out kunt aansluiten op de Nad stereo versterker zijn tape/aux ingang. De hoofdspeakers blijven op de Nad aangesloten en op de nieuwe surround de center, backs en atmos speakers. Klopt dat ? Wanneer ik muziek vanuit de surround speel krijg ik dan stereo uit de front en surround uit de andere speakers? Bij alleen stereo gebruik van de hoofdspeakers , want dat zou dan kunnen,houd ik dan dezelfde kwaliteit stereo als nu? Moet beiden altijd aanstaan en waarop bedien je bv geluidniveau dan? Ik hoop dat het gaat lukken, dan heb ik van beide systemen het beste verenigd.

Graag reactie en advies

Theo

 

Antwoorden

zit er op je versterker geen processor loop. dan wordt je voorversterker deel uitgeschakeld en wordt je versterker letterlijk als eind trap gebruikt.

Wat je wel nodig heb is een suround reciever met output voor extra eindversterkers. Een kleine goedkope processor met extra eindtrappen is misschien goedkoper. De meeste surround recievers die dat niet hebben, hebben dus niet de mogelijkheid het front signaal naar je versterker te sturen. Dat is vaak enkel dan een stereo signaal. Let hier op. Ik heb een oude sony qs. daar werdt de koptelefoon wel front en niet stereo. Die zou je dan misschien naar je nad kunnen sturen.

Ik heb later een sp33 gekocht. toen nog een tijdje de sony gebruikt voor center en rear. Die dan in de inputs gedaan welke van een dvd speler zouden moeten komen. Ik vond het wel vreemd heet worden aan de achter kant bij die aansluitingen. Hij werd nooit heter. In de winkel zij men dat het nooit kwaad kon wegens volt en weet ik het wat. Maar het voelde niet normaal aan. Dus nog maar een eindtrap gehaald. En de sony staat op zolder. En later nog een eindversterker voor de fun.

goed kijken hoe de suround versterkers reageren als je ze in dolby mode zet. misschien reageert de pre oud wel mee zo als je wilt.