Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Receiver of versterker?


29 oktober, 2014, Categorie:

Ik heb in mijn huiskamer een Bose luidspeaker systeem uit 1999 staan (2 speakers en een bas box (?) en verder nog 2 luidspeakers hangen.

In de keuken heb ik ook 2 luidspeaker hangen, verder in de badkamer een en op de zolder ook nog een luidspeaker hangen, of te wel z’n beetje door het hele huis (bedraad)

Graag wil ik deze speakers tegelijk over de radio laten spelen, wat moet ik aanschaffen om tegelijk naar dezelfde muziek te luisteren?

Ik denk b.v. wat staat er voor apparaat in een winkel waar ook diverse speakers in het plafond zitten en waar dezelfde muziek uit komt.

Graag uw reactie:

Mvr groet

C.P.M. Knoope

 

 

 

 

 

Antwoorden

Je kunt hiervoor een receiver met een tweede zone aanschaffen. De speakers in de woonkamer zijn dan de eerste zone, de speakers in de keuken de tweede zone. Als je dan nog meer speakers wilt koppelen moet je een receiver met een derde zone zoeken maar die is vaak niet aangestuurd, wat betekent dat je er nog een versterker tussen moet zetten. Het signaal gaat dan naar die versterker maar de speakers worden op die versterker aangesloten omdat er ook vermogen geleverd moet worden.